DeMar DeRozan és LeBron James: a csodálatos egylábas meccsnyerő és a megállathatatlan öregfiú • SportTV

DeMar DeRozan és LeBron James: a csodálatos egylábas meccsnyerő és a megállathatatlan öregfiú

2022. 01. 01. 17:12    
Olvasási idő: 2 perc

Az egyikük olyan meccsnyerőt dobott, hogy leesett mindenki álla, a másikuk pedig immár 37 évesen játszott olyan meccset, amilyet előtte nem sokan, de azok csak a legnagyobbak. Bizonyos szempontok szerint viszont még senki.

DeRozan csodálatosan suta meccsnyerője

Egyre biztosabb, hogy a Chicago Bulls DeMar DeRozan megszerzésével a nyár legnagyobb üzletét csinálta. Az egykori All-Star Chicagóban, 30 éves kora felett teljesedett ki egyes szakértők szerint. Arról beszélnek, hogy a Toronto Raptorsnál és a San Antonio Spursnél látott két különböző szerepkört sikerül most tökéletesen ötvöznie a Bullsnál, és 32 évesen jobb, mint valaha. Olyan tehát mint a jó bor. A 2021-22-es szezonban ő a negyedik negyedek királya az egész ligában (232 pontot dobott eddig összesen a negyedik negyedekben, és 7,7-es átlaga van ebben az időszakban), és az Indiana Pacers elleni meccsen ezt ismét bebizonyította. 28 pontjából 13-at szerzett a záró etapban, és arról is gondoskodott, hogy a meccs négy negyed alatt véget érjen, és hogy soha senki ne felejtse el ezt a lezárást:

A Bulls tehát egy dudaszós, fura helyzetből eleresztett triplával nyert 108-106-ra. Sokak szerint DeRozan elnézte az órát, azért így dobta rá ezt a kísérletet, de ez már mindegy is. Meccsnyerő lett, a legjobb fajtából. Karrierje során ez volt a második meccsnyerő buzzer beatere. az előzőt még 2013-ban dobta a Toronto Raptors játékosaként. A Chicago Bulls szempontjából az a legfontosabb, hogy egy covid által sújtott december után is a keleti konferencia élén áll a Brooklyn Netsszel egyetemben. 1997 óta nem dobott Bulls-játékos meccsnyerő dudaszós triplát az alapszakaszban, talán mondanunk sem kell, ki volt a tettes akkor…

LeBron James a megállíthatatlan öregfiú

A Los Angeles Lakers sztárja december 30-án töltötte be 37. életévét, és továbbra sincs fék rajta. Jelenleg 28,6 pontos átlaga van, döbbenetes, de utoljára a 2009-10-es szezonban dobott ennyi pontot meccsenként (29,7). A szülinapja utáni első meccsén épp centert (!!!) játszott, és lehozott egy 43 pontos (szezoncsúcs), 14 lepattanós (szezoncsúcs), 4 gólpasszos, 2 blokkos, 2 gólpasszos, 0 labdaeladásos meccset, amin 10-ből 5 triplát is beszórt. Mindet úgy, hogy csak 29 percet játszott (!!!). Nyert is a Lakers 139-106-ra a Blazers ellen.

A StatMuse statisztikái szerint ő az első játékos, aki 30 percnél kevesebb játékidővel tudott 40 pontot, 10 lepattanót és 5 triplát szerezni. Michael Jordan után a második, aki 35 éves kora felett úgy dob legalább 40 pontot, hogy nem adott el labdát. A negyedik legidősebb Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar és Karl Malone után, akinek sikerült 40-10-es meccset játszani. December hónapban 430 pontot dobott, a legtöbbet a ligában. Ezzel megelőzte Kobe Bryantet, és a legidősebb játékos lett, aki egy naptári hónapban a liga legeredményesebb pontszerzője tudott lenni.

Folytatjuk 2022-ben is, már ezen a hétvégén is adunk két NBA-meccset is zsinórban, és persze lesz Alley-oop és NBA Action is.

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans: január 2., vasárnap 0:30, Sport2 (élő); 15:45, Sport1 (felv.)

NBA Action: január 2., vasárnap 13:00, Sport1

Alley-oop: január 2., vasárnap 20:30, Sport2 (élő)

Toronto Raptors – New York Knicks: január 2., vasárnap 21:30, Sport2 (élő)