Eriksen megegyezett a Brentforddal • SportTV

Eriksen megegyezett a Brentforddal

2022. 01. 23. 21:27    
Olvasási idő: < 1 perc

Ha átmegy az orvosi vizsgálaton, akkor a nyáron kis híján tragikus balesetet szenvedő Christian Eriksen a Brentford játékosa lesz.

A The Athletic értesülései szerint megvan Christian Eriksen új csapata. A 2021 nyarán rendezett Európa-bajnokságon eszméletét, sőt, hajszál híján életét vesztő dán játékos hat hónapos szerződésben egyezett meg az angol élvonalban szereplő Brentforddal, és ha átmegy az orvosin, aláírhatja a kölcsönös elégedettség esetén további egy évvel hosszabbítható megállapodást. Az orvosokon túl az angol szövetség, illetve a Premier League vezetőinek is áldásukat kell adniuk az egyezségre. A január 31-i piaczárás nem befolyásolja az ügyletet, mert Eriksen szabadügynök, miután közös megegyezéssel szerződést bontott az Internazionaléval. (Az olasz szabályok szerint beültett defibrillátorral nem lehet profi sportot űzni az országban.)

Eriksennek nem lesz ismeretlen az angol légkör, hiszen 2013 és 2020 között több mint 300 alkalommal lépett pályára a Tottenhamben. A dán játékos az elmúlt időszakban hazájában, az Odensében edzett. Azért akart csapatot találni magának, hogy ott lehessen a 2022-es világbajnokságon. A Brentfordnál minden segítséget megkap majd, hiszen Thomas Frank menedzserrel még a dán korosztályos válogatottaknál dolgozott együtt, a keretben pedig hét honfitársa kap helyet.