Megvannak az All-Star kezdők: Andrew Wiggins és Ja Morant is debütál • SportTV

Megvannak az All-Star kezdők: Andrew Wiggins és Ja Morant is debütál

2022. 01. 28. 17:14    
Olvasási idő: 2 perc

LeBron James és Kevin Durant lesz az All-Star-mérkőzés két csapatkapitány az All-Star-gálán, bár utóbbi a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén sem tud majd pályára lépni. Ettől függetlenül ők választják majd ki saját csapatukat. A kezdők közé rajtuk kívül Steph Curry, Nikola Jokic, Ja Morant, Andrew Wiggins, DeMar DeRozan, Giannis Antetokoounmpo, Trae Young és Joel Embiid került.

Két újonc biztos lesz a gálán, Andrew Wiggins és Ja Morant. (Fotó: Getty Images)

Az NBA kihirdette az All-Star-gála kezdőjátékosait, amelynek sorrendjét 50 százalékban a nézői szavazatok, 25-25 százalékban pedig a játékos- és médiaszavazatok határozzák meg. Íme a hivatalos végeredmény:

Két All-Star-újoncot már biztosan avatnak a 2022-es gálán. Ja Morant eredménye egyáltalán nem meglepő, hiszen a szezon egyik meglepetéscsapatának, a Memphis Grizzliesnek a motorja, és a basketball-reference, illetve az nba.com MVP-esélyeseket tartalmazó listáján is szerepel. Sem Luka Doncic, sem Devin Booker, sem Chris Paul nem tudott elé kerülni, hogy Steph Curry társa legyen. Wiggins esete azonban pikánsabb ennél. Sokakat meglepett, hogy a szurkolók nyugaton őt választották meg harmadiknak, és ezen sem a játékosok, sem pedig a média képviselői nem tudtak változtatni. Előbbi listán ötödik, utóbbin hatodik lett, és 4,25-ös súlyozott pontszámával megelőzte csapattársát, a 4,75-öt elérő Draymond Greent. A liga játékosai egyébként Greent látták volna harmadik magasemberként, a média pedig Rudy Gobert szavazta volna be LeBron James és Nikola Jokic mellé. Wiggins hatalmas tehetség, akiről sokan azt gondolták, már soha nem kapjuk azt tőle, amire képes, de kiderült, ő nem egy franchise játékos, és két év a Warriorsnál megmutatta neki a helyes utat, hogy hogyan tud igazán hasznára lenni csapatának. Ennek pedig ez az All-Star-szereplés a jutalma. A liga harmadik olyan játékosa, aki a nyolcadik vagy azt követő szezonjában debütál a szezonfelezőn.

Keleten szinte százszázalékos papírforma eredmény született azzal, hogy Kevin Durant, DeMar DeRozan, Giannis Antetokounmpo, Trae Young és Joel Embiid került be a legjobbak közé. Egyedül a játékosok gondolták úgy, hogy a Bulls hátvédpárosának mindkét tagja helyet érdemel, azaz Trae Young helyett náluk Zach LaVine került a második helyre, de ez nem változtatott a szurkolói szavazás sorrendjén.

A tavalyi évhez hasonlóan LeBron James és Kevin Durant lesz a két csapatkapitány. Előbbi szurkolóira ráijesztett az első részeredmény, amikor még Curry vezetett nyugatról, és gyorsan aktivizálták magukat. Végül több, mint 1 millió szavazattal előzött James (9.128.231 szavazat vs 7.659.673 szavazat). Durant pedig nagyon szoros versenyt vívott a tavalyi gála MVP-jével, Giannis Antetokounmpóval, és végül háromszázezer szavazattal jobbnak bizonyult (6.789.863 vs 6.485.720). Választani Durant fog, de a gálát szinte biztosan kihagyja.

A Sport TV természetesen közvetíti majd az All-Star-gálát, de addig is jelentkezünk NBA-vel bőven.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Lakers: január 28., péntek 20:00, Sport2 (felv.)

Golden State Warriors – Brooklyn Nets: január 30., vasárnap 2:30, Sport1 (élő); 11:30, Sport1 (felv.)

NBA Action: január 30., vasárnap 11:00, Sport1 (élő)

Alley-oop: január 30., vasárnap 18:00, Sport1 (élő)

Atlanta Hawks – Los Angeles Lakers: január 30., vasárnap 19:00, Sport1 (élő)