Steph Curry és Kevin Durant épp a legnépszerűbb az NBA-ben • SportTV

Steph Curry és Kevin Durant épp a legnépszerűbb az NBA-ben

2022. 01. 07. 17:02    
Olvasási idő: 2 perc

Megjöttek az első részeredmények az All-Star-szavazásról, a Golden State Warriors és a Brooklyn Nets két sztárja vezet jelenleg keleten és nyugaton. Négyen vannak kétmillió szavazat felett, és van pár meglepetés is.

2019-ben még csapattársak voltak a Warriorsban, de az All-Staron ellenfelek. (Fotó: Getty Images)

A csapatkapitányos All-Star-lebonyolítás 2018-as bevezetése óta először fordulna elő, hogy LeBron James nem csapatkapitány, ha nem változik a sorrend a voksolás során. Az első részeredmények alapján ugyanis nyugaton Steph Curry, keleten pedig Kevin Durant áll az élen a két konferenciában, és összességében a Warriors sztárja kapta a legtöbb voksot (2.584.623 szavazat). Amúgy mindketten voltak már All-Star csapatkapitányok, Curry 2018-ban, míg Durant 2021-ben, bár a meccsen magán nem lépett pályára.

A két listavezetőn kívül egyébként Giannis Antetokounmpo és LeBron James jutott már most 2 millió szavazat fölé. Kellemes meglepetés lehet sokaknak, hogy a Chicago Bullsban isteni formában kosarazó DeMar DeRozan fölényesen vezeti a keleti hátvédek mezőnyét. A 32 éves kosaras utoljára 2018-ban, még a Raptors játékosként volt ott a gálán. Emellett az feltűnő, hogy a Golden State Warriors játékosai milyen népszerűek a szavazáson, Draymond Green az ötödik, Andrew Wiggins pedig a negyedik a nyugati magasemberek között, és utóbbi csak minimálisan van lemaradva a harmadik Paul George-tól, Nikola Jokic és LeBron James azért sokkal előrébb van. Klay Thompson, aki eddig egyetlen meccset sem játszott még a szezonban (görgess csak lejjebb, van hírünk ezzel kapcsolatban), mégis negyedik Curry, Doncic és Ja Morant mögött, de Devin Booker és Chris Paul előtt a nyugati hátvédek sorában.

A 2022-es All-Star-gálát Clevelandben rendezik február 20-án, és az NBA 75 éves évfordulója miatt hasonló körítésre lehet számítani, mint az 1997-es-es clevelandi gálán, ahol ott volt a liga 50 addigi legjobbja.

Természetesen a Sport TV élőben közvetíti majd a gálát, de addig még jó sok további NBA-meccset is. Például a fent említett Klay Thompson tervezett visszatérő-mérkőzését is vasárnap éjjel.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers: január 7., péntek 21:00, Sport2 (felv.)

Los Angeles Clippers – Memphis Grizzlies: január 8., szombat 21:30, Sport1 (élő)

NBA Action: január 9., vasárnap 10:30, Sport1

Alley-oop: január 9., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Los Angeles Clippers – Atlanta Hawks: január 9., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers: január 10., hétfő 2:30, Sport1 (élő); 15:00, Sport2 (felv.); 20:30, Sport1 (felv.)