A Veszprém újabb visszavágása az eddigieknél nehezebbnek ígérkezik • SportTV

A Veszprém újabb visszavágása az eddigieknél nehezebbnek ígérkezik

2022. 03. 03. 13:18    
Olvasási idő: 2 perc

2016 májusa óta a veszprémiek Kielce elleni meccsét mindig körüllengi a visszavágás kényszerének hangulata. A bakonyiak azóta többször is „nemes” bosszút álltak már az „agyonyert”, de 7-esekkel végül elbukott BL-fináléért – most is erre készülnek, de ez a korábbiaknál nehezebb feladatnak ígérkezik. 
A veszprémiek hazai zárótalálkozója után a Szeged csoportjából is mutatunk egy, a virtuálisi dobogosók közti küzdelemben fontos összecsapást.

A két együttes 8,. vsezprémi találkozóján a 7. győzelem a hazaiak célja (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–KIELCE  

A listavezető Kielce mindenképpen az első kettő között marad, ha nyerni tud Veszprémben. A magyar rekordbajnok már mindenképpen ott van a playoffban, akárhogy is végződjön a mérkőzés.
Hazai pályájukon a lengyelek győztek a második fordulóban, 32–29-re.
Minkét együttes megnyerte legutóbbi hazai bajnokját, a Veszprém a Komlót (35–28), a Kielce a Kaliszt  (32–26) verte meg.

A Lomza Vive Kielce házi gólkirálya a BL-ben az 52 találatot elérő Dylan Nahi, míg a Telekom Veszprém legeredményesebb játékosa az 56 gólos Gasper Marguc.

„Elmulasztottuk az első győzelmünket az évben, mert csak döntetlent értünk el Portóban. Aztán kikaptunk Barcelonában, meg kell törnünk negatív sorozatunkat. A Kielce rendkívül erős együttes, vezeti a csoportunkat, de képesnek érzem a csapatunkat, hogy visszavágjunk a lengyelországi vereségért” – idézte az európai szövetség honlapja Lékai Mátét.
Lukács Péter, a veszprémiek fiatal tehetsége is elmondta gondolatait a mérkőzésről a klubhonlpa vele kész0tett hoszabb beszélgetése részeként: „Most a negyedik pozícióban vagyunk a tabellán a Kielce, Barca, PSG mögött. Ez a négyes nagyon erős, nincs könnyű dolgunk, de mindenképpen az a célunk, hogy sikeresek legyünk. Itthon már sikerült legyőznünk a PSG-t, a Barcelonát, úgy gondolom, ha a csapat küzd és összetart akkor minden sikerülhet. Egyetlen hazai meccsünk lesz a Kielce ellen, vissza kell vágnunk nekik az idegenbeli vereségért, meg kell mutatnunk, hogy itthon, együtt nagyon erősek vagyunk.”

Kapcsolódó

VESZPRÉM–KIELCE ÖRÖKMÉRLEG

Összes mérkőzés: 15 mérkőzés –10 Veszprém-győzelem –1 döntetlen – 4 Kielce-siker, 476–436-os gólkülönbség. Veszprémben: 7–6–0–1 / 206–181. A legelső mérkőzés: Fotex KC Veszprém–KS Vive Kielce 31–24 (21–12), Veszprém, 2003. 10. 18., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Lomza Vive Kielce–Telekom Veszprém KC 32–29 (17–12), Kielce, 2021. 9. 23., BL-csoportkör.

ZAGREB–KIEL

Az Eb-szünet utáni időszakban a Kiel megnyerte mindkét mérkőzését az Eléverum és a Montplelier ellen, a Zagreb (meglepetésre) legyőzte a Szegedet, de kikapott a Vardartól. A horvát bajnok azonos pontszámmal áll az Elverummal, és kegyetlenül nehéz a hátralévő programja, a két éllovassal, a Kiellel és az Aalborggal kell megküzdenie. Ha a német együttes mindkétszer hátralévő meccsét megnyeri, mindenképpen második vagy első helyen végez a csoportban. Az első találkozót megnyerte Németországban (36–28), az volt a 9. győzelme 17. összecsapásukon, a horvátok ötször győztek. A kieliek horvát csapatkapitánya Domagoj Duvnjak egykori klubjával mérkőzik, amelyet 2009-ig erősített.

 

KÉZILABDA EUROKUPÁK. Sport1 18:00 Telekom Veszprám KC–Lomza Vove Kielce (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 PPD Zagreb–THW Kiel (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita)