MVG: lesz-e mesterhármas? • SportTV

MVG: lesz-e mesterhármas?

2022. 03. 17. 09:44    
Olvasási idő: < 1 perc

A világranglista első három helyezettje került az érdeklődés homlokterébe március közepére: Peter Wright és Gerwyn Price szereplése kisebb sérülés, illetve különféle fájdalmak miatt volt kérdéses, az előző két fordulót megnyerő Michael van Gerwent illetően az a kérdés: tartósítani tudja-e remek formáját vagy most is jön az elmúlt másfél-két évre jellemző kisebb letörés ismét…

MVG "PL-mesterhármasra" készül (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A jó hír, hogy a világranglista első két helyezettje megerősítette: rajthoz áll a nottinghami hatodik estén az idei Premier League-ben. Price sérült keze miatt már az előző játéknapot kihagyta Brightonban, Wright hátfájdalmai miatt kénytelen volt visszalépni a hét végén a német bajnokságon.  A skótnak ráadásul még epekőproblémái is voltak, több kezelésen is átesett, mióta visszatéert Németországból, de úgy tűnik, ki tud állni Joe Cullen ellen a Motorpoint Arenában.
“Nagyon nehéz volt az elmúlt pár hét – nyilatkozta a világelőséget az UK Openen megszerző Snakebite. – Ebben a hónapban közel sem voltam százszázalékos. A gondokat tetézték a kiújuló epekőfájdalmaim, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Most viszont jobban érzem magam, hogy kivizsgáltak a dokik. Kicsit vigyáznom kell magamra, pihennem kell, amennyit csak tudok az események között. Ha a dartsra tudok koncentrálni, megnyerem a meccseket.”
Price-nak eközben a lehető legnehezebb ellenféllel kell megküzdemie, a legutóbbi két fordulót előbb kirobbanó formában, majd “csak” jó átlaggal megnyerő korábbi világelső, ötszörös PL-győztes Michael van Gerwennel. Kettejük közül valaki tehát pont nélkül marad ebben a körben.

Az est amúgy a lassan “örök második” Michael Smith (a legutóbbi három verseny közül kettőn döntőzött – és vesztett…) és James Wade angol derbijével kezdődik, és már a negyeddöntőben megmérkőzik a verseny két korábbi bajnoka, Gary Anderson és a címvédő Jonny Clayton.

DARTS PREMIER LEAGUE. Sport2 20:00  Hatodik játéknap, Nottingham, Motorpoint Arena  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)

Cookie beállítások