Kovács Sándor kapta a Lázár Bence-díjat, Budai Csaba Farkas József-díjas • SportTV

Kovács Sándor kapta a Lázár Bence-díjat, Budai Csaba Farkas József-díjas

2022. 03. 21. 18:28    
Olvasási idő: 2 perc

A Magyar Sportújságírók Szövetsége átadta éves díjait a nyíregyházi városházán. Két kollégánk is elismerésben részesült, Kovács Sándor kapta az év legjobb szakkommentátorának járó Lázár Bence-díjat, míg operatőr kollégánk, Budai Csabát Farkas József-díjjal jutalmazták.

Máté PÁl, Moncz Attila, Budai Csaba, Kovács SÁndor, Lázár Ernő és Gallai László

Az MSÚSZ nyíregyházi díjátadóját épp egykori kollégánk, a tragikusan fiatalon elhunyt Lázár Bence születésnapján rendezték, Bence ma lenne 31 éves. Így különösen nagy dolog, hogy a Lázár Bencéről elnevezett díját a Sport TV kiváló szakkommentátora, Kovács Sándor vehette át Bence édesapjától, Lázár Ernőtől.. Sankó a nálunk töltött közel 20 év alatt részt vett előbb a NFL, majd a közelmúltban az MLB magyarországi megismertetésében, bevezetésében. Talán mondhatjuk, nélküle mindez nem sikerült volna, az amerikafoci-meccsek kapcsán Faragó Richarddal, a baseball-közvetítések során Bartha Zoltánnal és Haraszti Ádámmal alkot mindig tökéletes párost. Többek között neki is köszönhető, hogy hatalmas szurkolói bázisa lett ennek a két sportágnak hazánkban. Az állandó szakértés mellett hétről-hétre szerepel a Trash Talkban. A díjátadón kiváló szerkesztőnk, galuska (Gallai László) méltatta, aki kitért a Chicago Bears szeretetére és a pufifánkra is.

Szintén díjat vehetett át a Sport TV és az Antenna Hungária kiváló operatőre, Budai Csaba, aki amellett, hogy járt már Magyarország minden nagyobb sportrendezvény-helyszínén, a Sport TV stúdióját is úgy ismeri, mint a tenyérét, hiszen a televízió alapítói közé tartozik. A hivatásának köszönhetően bejárta az egész világot, de a zene is fontos szerepet tölt be az életében, a Budai Project Zenekar névadója. Csabi a sportfotósok és operatőrök részére alapított Farkas-József díjat kapta. A díjátadón Moncz Attila méltatta, a díjazott pedig elmondta, hogy élete első forgatásán épp főszerkesztőnkkel, Máté Pállal dolgozott.

Az MSÚSZ 2022-es díjazottjai:

A Lázár Bence-díjat Kovács Sándor vehette át.

Farkas József-díjat kapott Budai Csaba és Farkas Tibor, Boskovics Jenő-díjat érdemelt ki Vályi Bence, míg a Gyulai Istvánról elnevezett díjjal ismerték el Bodnár Tibor, Izsányi Szabolcs, Kovács Erika, Kolozsi-Lázár Ildikó, valamint Dunda György munkáját. Utóbbi díjat érdemelte ki az MTVA/MTI sportrovatának munkatársa, Csoba Péter, valamint Vásárhelyi Tamás, az M4 Sport kommentátora, riportere is.

Az MSÚSZ nívódíjában részesült Derencsényi István, Magyar Dávid, Szigeti Csaba, Szekeres István, Szép Zoltán és Vincze Szabolcs.

Forrás: MTI