HIVATALOS: Kyrie Irving mostantól minden meccsen játszhat • SportTV

HIVATALOS: Kyrie Irving mostantól minden meccsen játszhat

2022. 03. 24. 21:27    
Olvasási idő: 2 perc

Hétvégétől játszhatnak olyan oltatlan sportolók is a New York-i arénákban, akik Nw York-i lakosok. Ez pedig ugye azt jelenti, hogy Kyrie Irving újra száz százalékban a Brooklyn Nets rendelkezésére áll majd a szezon hátralévő részében.

Kevin Durant és Kyrie Irving teljes gázzal érkezik a rájátszásba. (Fotó: Getty Images)

Eric Adams, New York polgármestere – aki egyébként a Brooklyn Nets rajongója – mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a mai naptól módosítják a privát szektorra vonatkozó kötelező oltási szabályokat, és mostantól nem csak a vendégcsapatokban játszó profi sportolók mentesülnek a kötelező oltás alól, hanem a New York-i lakos profi sportolók is.

Ennek értelmében Kyrie Irving is pályára léphet vasárnap a Charlotte Hornets elleni találkozón a Barclays Centerben.  Mint ismeretes, Irving nem oltatta be magát a COVID ellen, ezért az eddigi NeW York-i törvények értelmében nem játszhatott a hazai mérkőzéseken (illetve a Madison Square Gardenben sem). A Brooklyn Nets szezon előtt bejelentette, hogy nem tart igényt Irving szolgálataira „részmunkaidős” játékosként, azaz nem veti be csak az idegenbeli meccseken. Ehhez az is hozzátartozik, hogy egy ideig az edzőkomplexumot sem látogathatta a korlátozások miatt.

Azonban a szezon előrehaladtával kiderült, hogy Kevin Durantre túl nagy teher hárul, túl sokat kell játszania, és James Harden is sérülten kezdte a szezont. Decemberben ezért a Nets meggondolta magát, és bejelentette, mégis szükség van az irányítóra az idegenbeli meccseken. Január ötödikén kezdte meg a szezont Indianaában, és azóta 20 meccset játszott, nem is akármilyen formában. Soha nem volt ilyen magas pontátlaga karrierje során (28,5 pont), a közelmúltban volt egy 50 és egy 60 pontos meccse is, szerdán a Memphis ellen pedig 43 pontot pontot dobott.

Kevin Durant is parádés, ő is karrierje egyik legtermékenyebb szezonját játssza (29,7 pontos átlag), de kihagyott 27 meccset, James Hardent elcserélték Ben Simmonsra, akinek gerincsérve van, és bár azt mondják, pályára lép még a szezonban, azért van kétségünk ezzel kapcsolatban. Az elképesztően sűrű keleti konferenciában a Nets csak play-in helyen áll 38-35-ös mutatójával, és a play-inben kiemeltnek számító hetedik hely 2,5, a biztos playoffot garantáló hatodik pedig 3,5 meccsre van tőlük. Szóval minden eddiginél nagyobb szükség van egy jó Irvingre a hátralévő kilenc mérkőzésen, és majd a rájátszásban. Nem akarunk ördögöt festeni a falra, de jelen állás szerint még egy Sixers-Nets párharc is összejöhet az első körben…

Visszatérve a polgármester bejelentésére, azt mondta, eddig sem tartotta fairnek, hogy a hazai sportolók hátrányt szenvednek a szabály miatt, de a szakértők véleménye az volt, hogy szigorúnak kell lenni, most viszont már azt mondjak neki, engedhetnek ezen az igazságtalan szabályon. Az NBA bejelentette a mai napon, hogy a játékosok, illetve a liga és a csapatok minden dolgozójának 97 százaléka be van oltva, 75 százalékuk pedig boostert is kapott.

Ez a törvénymódosítás nem kizárólag Irvingre vonatkozik természetesen, hanem például a New York Yankees és a New York Mets játékosaira is, akik számára április 7-én kezdődik az MLB-szezon.

Aki pedig NBA-t nézne a héten, az jó helyen jár nálunk:

New Orleans Pelicans – Chicago Bulls: március 25., péntek 1:00, Sport1 (élő); 23:45, Sport2 (felv.)

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs: március 26., szombat 22:00, Sport1 (élő)

NBA Action: március 27., vasárnap 11:30, Sport1

Alley-oop: március 27., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

Detroit Pistons – New York Knicks: március 27., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)