Örömjátékot vár a veszprémi publikum • SportTV

Örömjátékot vár a veszprémi publikum

2022. 04. 06. 14:06    
Olvasási idő: 2 perc

Szkopjében kisebb szurkolócsoporttal ünnepeltek a veszprémi játékosok, a hazai arénában szívesen megismételnék ezt jóval több rajongóval is (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–VARDAR

Nyolc gólt szerzett Andreas Nilsson, hatot Petar Nenadics, a védekezés remek volt, Corrales kapus pedig egyenesen pazarul védett – ez volt a titka a szkopjei 30–22-nek.
A Veszprém eddig 26 BL-szezonjából 19-szer elérte a negyeddöntőt, tavaly ugyancsak az északmacedón bajnokokkal játszott, és verte ki a rájátszás első köréből, majd a Nantes-tól maradt alul. Mindkét együttes legjobb gólszerzője, Petar Nenadics és Timur Gyibirov is 74-szer volt eredményes az idény eddigi mérkőzésein.
A magyar rekordbajnok 17-ből 14-szer legyőzte a Vardart, beleértve a tavalyi kettős győzelmet is (43–29, 39–30). „A nyolcgólos győzelemnek köszönhetően kedvező helyzetből várhatjuk a visszavágót, de még csak féltávnál járunk a párharcban. A Vardar kiváló csapat, ezúttal sokkal jobban kell játszanunk, mint tettük azt az odavágón, ha ismét nyerni szeretnénk. Szkopjéban is láttam pár dolgot, amivel nem voltam elégedett” – nyilatkozta  a veszprémi klubhonlapnak a csapat vezetőedzője, Momir Ilics.

Corrales óvatos, de titkon alighanem ő is újabb több gólos győzelemben reménykedik (Fotó: handballveszprem.hu)

Az első meccs egyik hőse, Rodrigo Corrales így vélekedett a csapat Facebook-oldalán: „A Vardar mindent megtesz majd, hogy meglepjen minket. Biztos megnyomják a meccs elejét, hogy hamar előnybe kerüljenek, ezért is kell okosan és energikusan játszanunk. Nagyon kell figyelnünk, mert a nyolcgólos előny soknak tűnhet, a kézilabdában minden megtörténhet.” (Ennek a keserű igazságát a veszprémiek is megtapasztalhatták hat évvel ezelőtt, mérkőzés közben, a Kielce elleni BL-fináléban…)
A párosítás győztese a tavalyi ezüstérmes Aalborggal küzd meg a kölni négyes döntőbe jutásért.

Kapcsolódó

VESZPRÉM–VARDAR BL-KUPAMÚLT

Összesen: 14 mérkőzés, 11 Veszprém-győzelem, 1 döntetlen, 2 Vardar-siker, 434–268-as gólkülönbség.  Veszprémben: 5–3–1–1 / 112–161
Első mérkőzés:  RK Vardar Szkopje–MKB MVM Veszprém 23–24 (11–13), Szkopje, 2014. 11. 15.,  BL-csoportkör. Legutóbbi mérkőzés:  RK Vardar 1961 Szkopje–Telekom Veszprém KC 22–30 (11–15), Szkopje, 2022. 3. 31., BL-nyolcaddöntő.

MONTPELLIER–PORTO

A Porto dán kapusa, Sebastian Frandsen egy utolsó pillanatokban hárított büntetővel óvta meg csapatának a 29–29-es döntetlent az első találkozón. A portói remi csak tovább növelte a franciák nyeretlenen sorozatát (3 remi, 3 vereség). A Porto még sosem érte el a negyeddöntőt, egymás után másodszor próbálkozik a playoffban, míg a Montpellier már 8. alkalommal szerepelt korábban a legjobb nyolc között.
A portugál csapat még nem vesztett mérkőzést a franciával szemben a Bajnokok Ligájában: kétszer ikszeltek Portóban, s egyszer vendégként nyertek Franciaországban (27–22-re, 2019-ben).
„Nagyon kemény meccs lesz, hiszen ez továbbjutást eldöntő mérkőzés. Tudjuk, mire vagyunk képesek, de a montpellier-iek is tudják magukról, hogy ők mire. A kezdettől tiztában vagyuk vele, hogy ez kiegyenlített párviadal. Nekivágunk, de folyamatosan a negyeddöntőt tartjuk szem előtt” – nyilatkozta Rui Silva, a portugálok irányítója az EHF honlapjának.
A párosítás továbbjutója a B-csoport győztesével, a Kielcével küzd meg a negyeddöntőben.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, nyolcaddöntő, visszavágó. Sport1 18:00 Telekom Veszprém–RK Vardar 1961 Szkopje (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Juhász István); Sport1 20:45 Montpellier Handball–FC Porto (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Borsos Attila és Juhász István)