A Sport1 közvetíti Taylorék dartsparádéját • SportTV

A Sport1 közvetíti Taylorék dartsparádéját

2022. 04. 22. 12:00    
Olvasási idő: 2 perc

A Sport1-en lesz élőben látható a május 17-i Hungarian Darts Show. A többek között Phil Taylorral és Michael van Gerwennel fémjelzett gáláról a csatorna több mint négyórás élő műsorfolyamban számol be.

Azt egy ideje már tudni lehet, hogy május 17-én minden idők legerősebb magyarországi mezőnye lép dobóállásba a Hungarian Darts Show-n, hiszen

korábban egyetlen hazai eseményen sem láthattunk darts közben 25 világbajnoki címet.

Most pedig örömmel jelentjük be, hogy a Phil Taylor (16-szoros világbajnok), Michael van Gerwen (3x), Raymond van Barneveld (5x), Gerwyn Price (1x), Wayne Mardle, Fallon Sherrock hatossal fémjelzett show-t a világszervezet külön engedélyével a televízióban is élőben lehet nyomon követni.

A PDC ugyanis a szervezőkkel való egyeztetés után, az évtizedes közös munka elismeréseképp hozzájárult, hogy a darts televíziós közvetítésének magyarországi meghonosítója és otthona, a Sport TV az első perctől az utolsóig élőben sugározhassa a Hungarian Darts Show-t.

Ráadásul a PDC – bár nem hivatalos PDC eseményről van szó – nem csupán a valóban különleges engedélyt adta meg, hanem eltekintett saját gyártó csapata részvételétől is, így a Sport TV partnerével, az Antenna Hungáriával együtt gyártóként is vizsgázik majd az MVM Dome-ban.

„Magyarországon mi közvetítjük a legszínvonalasabb dartsversenyeket, így természetes volt, hogy a legszínvonalasabb itthoni esemény közvetítési jogát is meg akartuk szerezni. A szervezők megteremtették a lehetőséget, a PDC jelezte a bizalmát, mi pedig igyekszünk felnőni a nagy versenyeken megszokott színvonalhoz. A nevek alapján csemegének ígérkezik a show, azon dolgozunk, hogy ezt a nappalikban is lehessen érezni” – jelentette ki Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Takács Péter, az eseményt szervező cég vezetője így kommentálta az egyezséget: „A helyszínen szurkolni és megtapasztalni az esemény hangulatát, az különös és máshoz nem fogható élmény! Ugyanakkor bármilyen nagy és impozáns az új MVM Dome, mindenkinek nem tudjuk a helyszíni élményt biztosítani. Ezért is törekedtünk a kezdetektől fogva arra, hogy az esemény televíziós közvetítési lehetőségét megteremtsük a hazai közönség számára. Óriási siker, és egyben kihívás, hogy erre élő közvetítés keretében kerül sor!”

A Sport TV a színpadon zajló eseményeken túl igyekszik a nézőtéri történéseket is megmutatni. A testre szerelhető kamerák segítségével a legőrültebb szurkolók és a legjobb jelmezek is láthatóak lesznek a több mint négyórás műsorfolyamban.

A Hungarian Darts Show május 17-én 18:45-től élőben lesz látható a Sport1-en.