A visszavágást már Brestben el kell kezdeni! • SportTV

A visszavágást már Brestben el kell kezdeni!

2022. 04. 30. 11:26    
Olvasási idő: < 1 perc

Fogdor Csenge is hozzátehet egy biztató eredményhez Brestben (Fotó: ehfcl.com)

Legutóbb a tavalyi elődöntőben küzdött meg a két együttes, a 23–23-as döntetlen után a franciák nyerték meg a 7 méteres párbajt, 4-2-re. Ebben az idényben a Brest a 4. helyen végzett az A-csoportban, majd a nyolcaddöntőben a dán Odensét verte ki, 53–51-es összesítéssel. Az ETO hatpontos fölénnyel a címvédő Vipers előtt megnyerte a B-csoportot, ezáltal közvetlenül a negyeddöntőbe jutott. A magyar együttes 13 meccses nyerő sorozatot produkált egészen az utolsó csoportmeccsig, amikor Kristiansandban kikapott a Viperstől 30–29-re. A zöld-fehérek nem számolhatnak két norvég klasszisukkal: Silje Solberg sérült, Kate Brattset Dale pedig anyai örökök elé néz.
A Brest edzője, Paul Morel nyilatkozott az EHF BL-honlapjának: „Jelentős izgalmak várnak ránk, BL-mérkőzést játszani a kupa első számú favoritjával, a Győrrel.  Tisztában vagyunk vele, hogy kemény ellenfelünk lesz és a második meccset Magyarországon játsszuk, de az az igazi motiváció a csapatnak.”
A honlap Monika Kobylanskát, a csapat jobbátlövőjét is megszólaltatta: „Nagyon izgatott vagyok a Győr elleni mérkőzéstől, mert a Brest elleni mérkőzéseik mindig szorosak és kemények voltak. Bitos vagyok benne, most is így lesz. Tudjuk, hogy a Győr mindig a csúcson van, de hiszünk magunkban is.”
A Sport TV háromfős stábbal képviselteti magét a bresti mérkőzésen, több fórumon, a Facebook-oldalunkon is közlünk friss információkat a várhatóan hatalmas mérkőzésről, amelyet háromnegyed órás felvezetéssel természetesen élőben közvetítünk.

Kapcsolódó

BREST–GYŐR KUPAMÚLT

Összesen: 7 mérkőzés–1 Brest-győzelem, 3 döntetlen, 3 Győr-győzelem, 172–185-ös  gólkülönbség. A Brest pályaválasztásával: 3–0–2–1 / 78–82
A legelső mérkőzés: Brest Bretagne–Győr Audi ETO 23–26. Brest, 2017. 10. 15., BL-csoportkör. A legutóbbi mérkőzés: Brest Bretagne–Győr Audi ETO 23–23 (4 m.: 4-2). Budapest, 2021. 5. 29., BL-elődöntő

NŐI KÉZILABDA BL, negyeddöntő első találkozó. Sport1 17:15 Brest Bretagne Handball–Győri Audi ETO KC  (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Szél Tamás Pál,  műsorvezető: Petur András, szakértő: Deli Rita)