Wade nem indul, Cullen és Price „szalmaszála” • SportTV

Wade nem indul, Cullen és Price „szalmaszála”

2022. 05. 12. 08:10    
Olvasási idő: 2 perc

Három játéknappal az alapszakasz zárása előtt szakadéknyi különbségek tátonganak az élcsoport helyezettjei között , de a playoffkörön kívüliekkel szemben is. Matematikailag Clayton és Van Gerwen már a négyes döntő részese, de nagyon jól áll a sheffieldi estét betegség miatt kihagyó Wade is, a világbajnok Wrightnak pedig 5, illetve 7 pont az előnye az újonc Cullennel, illetve a világranglista-második Price-szal szemben.

Jonny Clayton, a címvédő egyre szuverénebb módon uralja az idei Premier League-et is… (Fotó: pdc.tv.)

Maga az új lebonyolítási rendszer a szurkolóknak és a játékosoknak is tetszik, ugyanakkor vannak olyan szakelemzések, amelyek hibáztatják a szisztémát, mondván, érdektelenné teszi az alapszakasz végét. Ennek persze ellene vethető, hogyha a győzelmek-vereségek számát a korábbi szisztéma szerint számolnánk, ugyanekkora különbségeket mutatna a táblázat, persze döntetlenek nélkül, amiket a mostani rendszer kizár a lehetséges eredmények sorából.
Így vagy úgy, az első négy jócskán elhúzott a második négytől. Cullen szereplése újoncként értékelendő,  viszont Price és főleg Michael Smith messze képességei alatt teljesített eddig. Az angolok jelenlegi élverenyzője amúgy csak csütörtökönként gyengélkedik, a legutóbbi Players Championship-fordulót például megnyerte kedden Wiganban, az elődöntőben Damon Hetát 7–2-re, a döntőben John O’Shea-t 8–5-re legyőzve. Igaz, Sheffieldben igazi nehézsúlyú ellenféllel kell kezdenie, a címvédő, a táblázaton 6 pontos előnnyel vezető Jonny Clayton személyében. Érdekes, hogy már négyszer játszottak az idényben, mindet a walesi nyerte 0-ra, 1-re, 2-re és 3-ra is legyőzve Bully Boyt, két-két negyed- és elődöntőben.

A nap második meccsét két playoffos, Michael van Gerwen és Peter Wright játssza. Ha a formáját lassan visszanyerő MVG – egyre több mérkőzését nyeri 100 fölötti átlaggal – ismét legyőzi a világbajnokot (eddig 3-ból háromszotr sikerült!), azzal halvány reményt ad Cullannek és Price-nak a felzárkózásra, persze ahhoz az újoncnak, vagy a világ-másodiknak az egész esti minitornát győztesen kellene befejeznie.

Az újonc Joe Cullen játék nélkül már 2 pontos, de egyet vagy kettőt még nyernie kell az esetleges felzárkózáshoz (Fotó: pdc.tv)

Joe Cullen egyébként erőnyerőként kihagyja a negyeddöntőt, ugyanis James Wade a múlt héten Németországban megbetegedett és nem tud rajthoz állni Sheffieldben. Vasárnap a negyeddöntő után érezte rosszul magát Leverkusenben az European Openen, utána kórházba kellett vinni, ott kezelték még hétfőn és kedden is, csak aztán utazhatott haza
„Köszönetet kell mondanom az orvosoknak, akik kezeltek az elmúlt napokban, és nagyon köszönöm a szurkolói leveleket és üzeneteket is, amelyek támogattak és mielőbbi felépülést kívántak. Most még otthon kell maradnom a teljes felépülésig, s csak akkor játszhatok, ha teljesen jól vagyok” – mondta a PL legjobban álló angolja a PDC honlapjának.
A két „szakmailag” gyengélkedő, Gary Anderson és Gerwyn Price egymással meccsel, a győztes kapja Cullent az elődöntőben, ha az a walesi lesz, kap egy halvány esélyt Wright utolérésére, feltéve hogy a skót előtte kikap Van Gerwentől.

DARTS PREMIER LEAGUE, Sheffield, Utilita Arena Sheffield. Sport2 20:00  a 13. játéknap mérkőzései (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)