A Barca a Veszprém nyomába indul • SportTV

A Barca a Veszprém nyomába indul

2022. 05. 19. 07:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Barca–Veszprém 10–0, Veszprém–Barca 7–6. Ez a fura "eredménypár" a férfi kézilabda BL-hez kapcsolódik. A katalán óriás 10 BEK-/BL-győzelmet tudhat magáénak, a magyar rekordbajnok (még?) egyet sem. Ugyanakkor 2014 óta a bakonyi gárda már 7. alkalommal is bejutott a csúcsliga final fourjába, a barcelonai gigász azóta még csak hatszor, persze csütörtökön „egyenlíthet” az éppen 2014-es győztes német Flensburg kiverésével. S ha már német BL-győztesek, a 4-szeres kupabirtokos, tavalyelőtti első Kiel gondoskodhat róla, hogy az elmúlt féltucat éven másodszor is legalább egy csapattal képviseltesse magát a világ legerősebb bajnoksága, a Bundesliga.

Arino Bengoechea, a Barca balszélsője eddig 16-szor talált a kapuba a BL-kiírásban (Fotó: elfcl.eurohandball,com

BARCA–FLENSBURG

A Barca a németországi első meccsen hamar magához ragadta a kezdeményezést, ez első 10 perc után már 9–2-re vezetett, végük négy gól különbséggel (33–29) szerezte meg sorozatban hetedik győzelmét a Flensburg ellen. A találkozó legeredményesebb játékosa Emil Jakobsen (Flensburg) volt 9 góllal, Juszef Ben Ali a Barcából 8 találatig jutott.
A német együttes első final four szereplése 2014-ben győztesen zárult – éppen a katalánokat verte meg az elődöntőben 7 m-esekkel –, azóta viszont nem sikerült eljutnia a kölni záró tornára, a Barca összesen tizedszer juthat el a négyes döntőbe.
A hazai együttes egyetlen mérkőzést vesztett a BL-idényben saját csarnokában, a Palau Blaugranában, a németek két idegenbeli meccset nyertek meg, Bukarestben és Portóban. A Barca jobbátlövője, Dika Mem a BL második legjobb góllövője 84 góllal, a Flensburg szélsőjátékosa, Hampus Wanne 74 alkalommal talált a kapuba.

KIEL–PSG

A hét meccsélnek jelölt találkozót egyik csapat sem kezdi előnnyel, a múlt héten 30–30-at játszottak egymással Párizsban, noha a kieliek a 34. percben még 19–14-re vezettek. Amikor tavaly a szintén a negyeddöntőben találkoztak, a THW 31–29-re győzött otthon, végül mégis a PSG jutott a négyes döntőbe 34–28-as hazai sikerével.
A Kiel veretlen hazai pályán az idényben, csupán a Szegednek sikerült pontot rabolnia onnan a csoportkörben elért 32–32-vel–legutóbbi hazai vereségét a BL-ben a Barcától szenvedte el 32–26-ra még 2020 novemberében.
A THW nem játszott meccset a múlt héten a Bundesligában, a PSG 37–32-es győzelmet aratott a Toulouse ellen a Francia Kupa elődöntőjében.
Kamil Syprzak a franciák legjobb gólszerzője a BL-ben 80 találattal, a kupasorozat 2019–20-as gólkirálya Nuklas Ekberg 66-szor talált a kapuba a kieliek közül.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, negyeddöntő, visszavágó. Sport1 18:30 Barca–FH Flensburg-Handewitt (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazejkas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita); Sport1 20:30 THW Hiel–Paris Saint-Germain HB (kommentátor: Petur András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakkommentátor-szakértő: Deli Rita)