Stuttgarti füves tévés rajt, nagymenőkkel • SportTV

Stuttgarti füves tévés rajt, nagymenőkkel

2022. 06. 09. 11:35    
Olvasási idő: 2 perc

A Roland Garrosszal hagyományosan befejeződött az európai salakos csúcsidény, a következő naptól már fűre mentek-mennek a teniszvilág csillagai, hogy minél több versennyel készüljenek a rövid talajváltásra, amelynek csúcsát június-júliusban a wimbledoni torna jelenti. Mi a stuttgarti tornával jelentkezünk, amelyen Fucsovics Márton is versenyben volt még csütörtökön reggel…

Denis

Dennis Shapovalovnak hazai versenyzővel kell megküzdenie (Fotó: Getty Images)

Élversenyzőnk az első fordulóban az elsőkörben még kedden három játszmában legyőzte az osztrák Jurij Rodionovot, és a sorsolási tábla szerint a kiemeltként erőnyerő Hurkaczcsal kell megmérkőznie. A rangos párosítás miatt vártuk, hogy a centerpályára írják ki a lengyel és a magyar éljátékos csatáját, de sajnos nem így történt, így – mivel a közvetítő tv-társaság csak a főpályáról tud televíziós jelet adni – képben lemaradnak nézőink erről a meccsről, természetesen kollégáink élőben amolyan rádiós módon időről időre tájékoztatják nézőinket annak az összeecsapásnak az állásáról.
Mi tehát a centerpályán napi programját közvetítjük. A nyitó találkozón a viadal 4. kiemeltje, a kanadai színekben versenyző Denis Shapovalov (a világranglistán 16.) játszik egy hazai versenyzővel, Oscar Ottéval (vlr.: 61.). Utána egy szerdai félbeszakadt mérkőzés folytatása következik, amelyen a 6. kiemelt olasz Lorenzo Sonego (vlr.: 32.) folytatja a meccset a szabad kártyával a mezőnybe kerülő német Jan-Lennard Struff ellen. (A mérkőzés 7:7, 3:4-es állásról folytatódik az olasz szempontjából.
Utána nagy név, Andy Murray következik, aki sokadik visszatérése sorén éppen a 68. a világrangsorban, és a viadal 7. kiemeltjével, az extravagáns megoldásokat sűrűn alkalmazó, kazah színekben versenyző (persze orosz születésű) Alekszandr Bublikkal  (vlr.: 42.) küzd meg. Ők ketten már háromszor játszottak ATP-viadalon, Murray 2-1-re vezet, 2017-ben Wimbledonban fövön , idén Rotterdamban kemény pályán verte meg Bublikot, ám legutóbb Indian Wellsben  szabad téren, kemény pályán kikapott tőle. (Nagyjából az ő meccsük alatt zajlik majd a Hurkacz–Fucsovics mérkőzés.)
A folytatásban jön az első kiemelt Sztefanosz Cicipasz (vlr.: 5,), aki szabad kártyát kért – és persze kapott – a verseny rendezőitől, a görög klasszis ellenfele a svájci Dominic Stricker lesz (vlr.: 200.), aki az elő körben három rövidítéses szettben győzte le az amerikai Cressyt.
Ha Bublikot extravagánsnak mondtuk, az nap utolsó centerpályás meccsén az „extravagancia világbajnoka”, a különleges tehetségű, fantasztikus kezű, de kvázi deviáns viselkedésű klasszis, az ausztrál Nick Kyrgios (vlr.: 78.) lép pályára  az 5 kiemelt grúz Nikoloz Baszislasvili (vlr.: 26.) ellen. Nekik is van már „ATP-előzményük”: igaz köze fél évtizedes, 2017-ben Pekingben Kyrgios roppant simán győzte le az akkor még no name Baszilasvilit, két szettben összesen három játékot engedélyezve neki,. Nem vállalunk ok kockázatot azzal, hogy ez a mérkőzésük valószínűleg sokkal szorosabb lesz…

TENISZ, ATP 250-ES TORNA, STUTTGART.  Sport1 11:00 a nyolcaddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakommentátor: Machán Róbert és Köves Gábor)