Fucsovics Marci a tenisz fenegyereke ellen • SportTV

Fucsovics Marci a tenisz fenegyereke ellen

2022. 06. 10. 10:22    
Olvasási idő: 2 perc

Negyeddöntőjéhez érkezett a stuttgarti Boss Open ATP 250-es, füves talajú tenisztornája, amelybe bejutott élversenyzőnk, Fucsovics Márton is, aki a teniszvilág egyik legszínesebb, de egyben egyik legvitatottabb játékosával, az ausztrál Nick Kyrgiosszal játssza a nap záró egyes mérkőzését.

A negyeddöntőt az első párban a két meglepetésember, a német Oscar Otte (a világranglistán 61. helyezett) és a francia Benjamin Bonzi (vlr.: 58.) vívta volna, de a francia versenyző gyomorfájdalmai miatt visszalépett, így a „tie break-bajnok” német – mind a négy eddigi játszmáját  rövidítésben nyerte meg – játék nélkül jutott élete első ATP-elődöntőjébe.
Valójában tehát az olasz házi rangadóval, Lorenzo Sonego (vlr.: 32.) és Matteo Berettini (vlr.: 10.) meccsével kezdődik a nap. Utóbbi az ismertebb, a magasabb ranglistájú, a tapasztaltabb és főleg, a nagyobb eredményekert produkáló versenyző, öt edigi ATP-versenygyőzelme közül a másodikat Budapesten aratta, 2019-ben. Hivatalos ATP-tornán még nem találkoztak, de eddigi két challengertormás egyatrént Berettini nyerte meg, mindkettőt két játszmában, Bresciában (2016) fedett pályán, Phoenixben (2019) pedig szabad téren.
A második találkozó a nap rangadója, Sztefanosz Cicipasz (vlr.:  5.) és a sokadszor újrakezdő, 3-szoros Grand Slam-győztes, olimpiai bajnok Andy Murray (vlr.: 68.). Cicipasz a jelen nagy bajnoka, a skót a közelés kissé távolabbi múlté, meglátjuk, vissza lehet-e még fordítani itt és most az idő kerekét… ATP-mérlegük egyébként 1–0, Cicipasz javára, a görög a tavalyi US Open első fordulójában ötjátszmás küzdelemben, kétszer szetthátrányból felállva fordított és győzte le 12 évvel idősebb ellenfelét.
A napi program végén, nagyjából a délután elején közepén jünn az általunk leginkább várt összecsapás a magyar éljátékos Fucsovics Marci és a fantasztikus képességekkel megáldott és gyakorlatilag versenyzői adottságok hiányában torzó karrierű Nick Kyrgios között. A mi fiunk 55., a három évvel fiatalabb görög származású ausztrál a 78. a világranglistán, igaz képességei alapján a legjobb öt – vagy talán a top 3 – között lenne a helye. ATP-tornán még sosen találkoztak, ám 9 éve egy kínai II. kategóriájú futureversenyen már igen, akkor Kyrgios két szettben, 6:2, 6:1-re nyert. Reméljük Marci most ennél sokkal nagyobb küzdelemre készteti az ausztrált, az előző körben a 3. kiemelt lengyel Hurkacz ellen rövidítésben elvesztett második játszma után a döntő szettben remek küzdő- és koncentrálóképességgel fordította  a maga javára a mérkőzést. Ez biztató a pénteki negyeddöntőre nézve…

Sport2 12:30 ATP 250-es tenisztorna, Stuttgart, a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakértő: Köves Gábor és Machán Róbert)