Avatnak-e újabb bajnokot a World Series of Dartsban? • SportTV

Avatnak-e újabb bajnokot a World Series of Dartsban?

2022. 06. 11. 07:23    
Olvasási idő: < 1 perc

Amerikában volt egy hibapont, Koppenhágában nem. A nyolc szuperprofi PDC-versenyző egytől egyig legyőzte észak-európai ellenfelét. A negyeddöntőtől egymás közt döntik el az újabb World Series of Darts-forduló győzelmének sorsát.

Michael van Gerwen 17. World Series of Darts-versenygyőzelmére hajt Koppenhágában (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

Nyolcuk közül hatan már nyertek WSD-fordulót, Van Gerwen speciel 16-ot, Gary Anderson 6-ot, Peter Wright 3-at, Smith a múlt heti amerikaival kettőt. Wade és Price egy-egy alkalommal bizonyult a legjobbnak.

Kizárólag Dimitri Van den Bergh és Fallon Sherrock nem győzött még a vándorsorozatban.
A sorsolási tábla ismeretében csak egyvalami biztos: angol és skót résztvevője is lesz az elődöntőnek. A felső ág tetején ugyanis Michael Smith és Fallon Sherrock vív meg a legjobb négy közé jutásért, azaz két (még) nem világbajnok angol, az alsó ág alján viszont két skót világbajnok, az egyaránt kétszeres PDC-vb-győztes Gary Anderson Peter Wrighttal. Az utóbbi hetekben csúcsformába lendülő Smith esélye erőteljesebb, a két skót csatáját viszont a bukmékerek is erősen hasonló esélyszámokkal látják el mindkét versenyző oldalán. A sorsolási tábla közepén egy walesi–belga és egy holland–angol mérkőzést játszanak az elődöntőért. Van den Bergh tavaly az elődöntőig jutott Koppenhágában, ha felülmúlja az első körben is stabilnak tűnő Price-ot  – a belga az egyik „nullázó” volt az első körben – , ismét Sherrockkal küzdhet meg, persze ha a verseny egyetlen hölgyversenyzője kiüti az elmúlt hat versenyén vesztes döntősből győztes döntőssé előre lépő Michael Smitht. Van Gerwen pedig históriai fölényben van ugyan James Wade-del szemben, de a Premier League-ben egyszer már vesztett ellene. Viszont múlt héten ismét MVG győzött a negyeddöntőben, méghozzá jelentős fölénnyel, 8–3-ra.
A sorsolási tábla szerint az angol házimeccs győztese a Price–Van den Bergh találkozó továbbjutójával, a skót rangadóból továbbkerülő  az MVG–Wade csata nyertesével játszik a 11 nyert legig tartó elődöntőben, az esti fináléban ugyancsak 11 leget kell nyernie a végső győzelemért a két dartos egyikének.

WORLD SERIES OF DARTS, 2. állomás, Nordic Darts Masters, Koppenhága. Sport1 13:00 a negyeddöntő mérkőzései, Sport1 21:00 az elődöntő és a finálé (kommentátor: Bartha Zoltán és Fülöp László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)