Győz-e az első kiemelt a „papírforma világbajnokságon”? • SportTV

Győz-e az első kiemelt a „papírforma világbajnokságon”?

2022. 06. 19. 13:13    
Olvasási idő: < 1 perc

Első ízben a verseny történetében az első nyolc kiemelt csapat hiánytalanul bejutott a negyeddöntőbe, elfoglalva az összes helyet. Ha a papírfoma-vb így folytatódik, az elődöntőbe az első négy kiemelt jut el, a döntőbe az első kettő, azaz Anglia és Wales, és ott a sportág első számú nagyhatalma megszerző ötödik bajnoki címét a csapatvilágbajnokságon. Kérdés, mikor lesz az első meglepetés a tornán, lesz-e egyáltalán?

James Wade-nek és Michael Smithnek (balról) a címvédőn keresztül vezet az útja az elődöntőbe (Fotó: pdctv.com)

Némelyek könnyen, mások nehezebben jutottak be a kiemeltek közöl a nyolcba, szombaton délelőtt a walesiek – a tavalyi ezüstérmes osztrákok ellen, este az ausztrálok a svédekkel, az angolok a lettekkel, a skótióok a portugálokkal nem bírtak el a két egyéni mérkőzésen, s kényszerültek döntő párosra. A legszorosabb csata a Wales–Ausztria összecsapás volt, ott a párosban csak az utolsó leg döntött Wright és Henderson javára a Suljovic, R. Rodriguez kettőssel szemben.
Mivel a sorsolás automatikus, a védő skótok maguknak tulajdoníthatják, hogy idő előtt kell találkozniuk a brit rangadón az angolokkal. A jó formában lévő Gary Anderson lemondott az őt tavaly remekül helyettesítő John Henderson javára. Ám ezzel a csapat az első helyett a nyolcadik kiemelési helyet kapta, ezért kell már a negyeddöntőben Snakebyte-nak és Hendónak a Bully Boy, Machine kettőssel megmérkőznie. Ha Gary lett volna az induló, csak a döntőben futhattak volna össze, feltéve persze, ha addig minden ellenfelet sikerült volna kiütniük.

Természetesen ezt a párosítást tették a délutáni program fő, azaz utolsó helyére, de az előtte sorra kerülő három találkozó is heves csatát ígér. A negyed- és az elődöntőben a lebonyolítási rend megegyezik a nyolcadöntőével, azaz két egyéni meccs után kerül csak sor döntő párosra. A finálé kicsit hosszabb lesz vagy lehet, ott a meccsek elosztása azonos a klasszikus tenisz Davis-kupa-szisztémával, azaz négy egyénmérkőzéssel, közte egy párossal, persze csak akkor, ha közben el nem éri vaéamelyik csapat a harmadik győzelmet.

Kapcsolódó

PDC WORLD CUP OF DARTS, A ZÁRÓ NAP PROGRAMJA

Délutáni szakasz (negyeddöntő)
Hollandia (3. kiemelt)–Észak-Írország (6.)
Wales (2.)–Németország (7.)
Belgium (4.)–Ausztrália (5.)
Anglia (1.)–Skócia (8.)
Esti szakasz – elődöntő
A felső két mérkőzés győztese
Az első két mérkőzés győztese
Döntő
A két elődöntő győztese

DARTS CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG (WORLD CUP OF DARTS), Frankfurt, Eissporthalle. Sport2 13:00 a negyeddöntő mérkőzései, 19:00 az elődöntő és a döntő (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)