Strandkézi dupla vb, hat napon át • SportTV

Strandkézi dupla vb, hat napon át

2022. 06. 21. 10:12    
Olvasási idő: < 1 perc

Mindkét nem strandkézilabda-világbajnokságát egy programban rendezik meg Kréta szigetén. Magyarország női csapatával indulhat, reméljük, az együttest sűrűn láthatjuk a centerpályán, amelyről közvetítenek görög kollégáink a keddi kezdő naptól a vasárnapi helyosztókig.

Női együttesünk a tavalyi Eb 9. helyével kvalifikálta magát a krétai világbajnokágra (Fotó: mksz.hu)

Női együttesünk kerül először képernyőre, a norvégok ellen. Négycsapatos csoportunk további két tagja a sportág „királynője”, Brazília, amely azt eddigi 8 vb-n nem kevesebb mint 7 érmet szerzett (3 arany, 1 ezüst, 3 bronz), valamint Németország, amelynek csupán egy ezüstje van, még 2006-ból. A norvégok kollekciója is tiszteletre méltó (1-1 arany és 3 bronz), azaz a mieink elődeinek 7 részvétellel elért egyetlen 2014-es ezüstje a németek mellé helyezi a caapatunkat. Persze a tornát nem a múltban, hanem a jelenben játsszák, így csapatunknak minimum egy győzelemre szükségük lesz, ahhoz, hogy bejussanak a két, egyenként hatcsapatos középdöntő csoport egyikébe, pontosabban a II. számúba, ahol a C-csoport (Argentína, Ausztrália, Hollandia, Uruguay) közül a jobbik három társaságában folytathatná a küzdelmet, A 4. hely csak „vigaszágat” ér, azaz csupán a 13-16. helyért folytathatják a tornát a csoportutolsók.

A férfitorna lebonyolítása azonos rendszerű. Ott a brazilok még esélyesebbek, mint a nőknél, az eddigi 7 tornából ugyancsak 7-szer szereztek érmet, ötször aranyat, kétszer ezüstöt, azaz abszolút esélyesek – legalábbis a história alapján. Őket egyébként szerdán délelőtt mutatjuk először, Katar ellen.

STRANDKÉZILABDA-VB, Iráklion. Sport2 8:00 és 14:00 az 1. forduló mérkőzései (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Warvasovszky Donát)