Szuperbravúr kell a középdöntőhöz • SportTV

Szuperbravúr kell a középdöntőhöz

2022. 06. 22. 12:41    
Olvasási idő: < 1 perc

Bár a nyitónapon mindkét mérkőzését elvesztette a magyar válogatott a Krétán zajló strandkézilabda-vb-n, maradt még halvány remény a továbblépésre. Ehhez „csupán” az örökranglista-vezető, 3 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérmet szerző brazilokat kell legyőznie 2–0-ra vagy 2–1-re úgy, hogy a saját győztes félidejét és a nagy gólkülönbséggel nyeri meg, a vesztett félidőt pedig minimális különbséggel bukja el… Sőt még a körbeverés sincs kizárva, ha az előtte rendezendő Németország–Norvégia találkozót az eddig százszázalékos németek nyerik meg. Ráadásul ha 2–0-ra, akkor az eddig nyeretlen mieink akár még második helyen is továbbmehetnek, persze csak ha 2–0-ra győzik le a favorit Brazíliát.

A mieinknek a legutóbbi vb-n (2018) bbronzérmes Brazíliát kellene legyőzniük a középdöntőhöz (Fotó: ihf.com)

Eddig a szervezőknek nagyjából mindkét nap sikerült az időrendet betartaniuk, ha így lesz ez a délutáni programban is, a brazil–magyarra 15:40-es kezdési időponttal kerül sor. Ha sikerül a „csoda”, a mieink a saját csoportból továbbjutó Németország és Norvégia, valamiunt a C-ből odakerülő Hollandia, Argentína és Uruguay társaságában alkotják a II. középdöntő csoport mezőnyét.
Reális lehetőségként kell számolnunk azzal, hogy a mieinknek nem sikerül a bravúr, sereghajtóként zárnak a D-csoportban, s majd a „vigaszági csoportban” (Consolation round) kell folytatniuk, Mexikó vagy Thaiföld, az Egyesült Államok vagy Vietnám és Ausztrália társaságában. (Akkor viszont aligha láthatjuk őket vasárnap helyosztókig, amelyben a 13. vagy az 15. helyért zajló küzdelemben lesznek érdekelve.)

STRANDKÉZILABDA-VB, Iráklion.  Sport2  14:00 a csoportkör harmadik fordulójának mérkőzései, benne kb. 15:40 Magyarország–Brazília női mérkőzés (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Warvasovszky Donát)