MVG–Noppert rangadó az első napon • SportTV

MVG–Noppert rangadó az első napon

2022. 06. 24. 10:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Minden bizonnyal a legmagasabb színvonalú World Series of Darts-állomás lesz a Dutch Masters, amelyet az amszterdami Ziggo Dome-ban rendeznek. Anlián kívül aligha van olyan ország, mely nyolc olyan erősségű játékosokat tudna kiállítani a „PDC-válogatott” sztárcsapat ellen, mint a hollandok…

Danny Noppert vívhatja az est mérkőzését országa éljátékosával, Michael van Gerwennel, aki Amszterdamban a "PDC-csapatot" képviseli (Fotó: pdctv.com)

A PDC-sztárgárdában is lesz holland, igaz, csak egy, a legnagyobb Michael van Gerwen, aki a győztes Nordic Masters után kisebb karműtéten esett át, emiatt kihagyta a csapat-vb-t, az utána következő nyolc legerősebb hazai versenyző alkotja az első kör mezőnyét a mémetalföldiek részéről. MVG egyébként nem kisebb ellenféllel kezd, mint az idei UK Open bajnoka, Danny Noppert. Az egyéni világbajnok Peter Wright ellenfele a csapatvb-elődöntőa duó másik tagja, Dirk van Duijvenbode lesz,
A World Series Darts-pontversenyt vezető, US Masters-győztes Michael Smith Martijn Kleermakerral, a Nordic Masterst megnyerő Dimitri Van den Bergh Ron Meulenkamppal küzd meg elsőre. Az északi állomás tavalyi döntősének, Fallon Sherrocknak Mark Kluivenhoven lesz az ellenfele. Gerwyn Price a veterán Vincent van der Voorttal, a negyedik kiemelt James Wade Jeffrey de Zwaannal, Jonny Clayton pedig – a sorozat címvédő bajnoka – Jermaine Wattimenával csap össze.
Valami azt súgja, az US Masters 7–1-e és a Nordic Nasters 8–0-ja után egy harmadik fajta eredmény alakul ki  a PDC-válogatott és a hazai nyolcas között az első körben.
(A nyolcaddöntő és a negyeddöntő meccseit 6, az elődöntőét 7, a döntőt 8 nyert legig játsszák.)

Kapcsolódó

DUTCH MASTERS, A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

Jonny CLAYTON (walesi)–Jermaine WATTIMENA
Fallon SHERROCK (angol)–Mark KUIVENHOVEN
James WADE (angol, 4. kiemelt)–Jeffrey DE ZWAAN
Gerwyn PRICE (walesi)–Vincent VAN DER VOORT
Michael SMITH (angol, 1.)–Martijn KLEERMAKER
Dimitri VAN DEN BERGH (belga, 2.)–Ron MEULEKAMP
Michael VAN GERWEN (3.)–Danny NOPPERT
Peter WRIGHT (skót)–Dirk VAN DUIVENBODE
(a nem jelölt nemzetiségűek mind hollandok) 

WORLD SERIES OF DARTS,  DUTCH MASTERS, Amszterdam, Ziggo Dome. Sport2 19:00 az első forduló mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)