Japán tripla Messiéktől? • SportTV

Japán tripla Messiéktől?

2022. 07. 25. 10:51    
Olvasási idő: < 1 perc

Japán túrájának befejező, harmadik mérkőzését játssza le a francia rekordbajnok, az első kettőt megnyerte.

Arnaud Kalimuendo-Muinga (balra) lassan bejátssza magát a PSG támadósorába (Fotó: Getty Images)

A PSG a Quevilly elleni július 16-i 2–0-val kezdte meg felkészülési mérkőzései sorát, a múlt héten már Japánban túrázott: szerdán 2–1-es sikerrel folytatta a Kawasaki Fontale ellen, majd szombaton az Urawa Red Diamondsot győzte le 3–0-ra Sarabia, Mbappé és Kalimuendo-Muinga góljaival. Utóbbi, a húszéves csatár PSG-nevelés, tíz esztendős korában került a Saint Cloudból a párizsi sztárcsapat utánpótlásába, majd két idény kölcsönben Lensban töltött, az ott 60 meccsen szerzett 19 gólja meggyőzte a párizsi vezérkart, hogy visszahívják és ott tartsák a Parc de Princes-ben. Nem mellesleg a korosztályos válogatottakban (U16–U21) 25 találkozón 14-szer talált be a kapuba, könnyen lehet, hogy a japán túrán a csapat első számú csatártartalékává lép elő.
Persze csak akkor lehet szó a játékáról, amikor a zsenitrió valamelyik tagja nem hadrafogható. A Kawasaki ellen a világ legdrásább támadóhármasa kezdett, Messi gólt is szerzett, a szombati találkozón Sarabia és Icardi kezdett Mbappé oldalán, a franca világbajnok gólt szerzett, az 59. percben Neymar éppen őt váltotta, a 72.-ben pedig a hatszoros aranylabdás honfitársa cseréjeként lépett a pályára. Gaitier mester egész csapatát forgatta, éppen 11-et cserélt, azaz a 90. percben egyetlen olyan labdarúgó sem volt a pályán, aki a kezdő sípszókor az együttes tagja volt.
A Gamba a bajnoki táblázat alapján gyengébb a párizsiak eddigi két ellenfelénél, 21 mérkőzésén csupán 22 pontot szerzett, a 16. helyezett a J League 1-ben, csak két ponttal megelőzve a sereghajtó Jubilo Ivatát. Ráadásul a legutóbbi 800 pervben csupán egyetlen gólt szerzett a bajnokságban, azt a dél-koreai válogatott Kvon Kjung Von érte el a városi vetélytárs Cerezo ellen 2–1-re elvesztett találkozón.
A mérkőzést a szuitai Panasonic Stadionban játsszák
Sport1 12:00 Gamba Oszaka–Paris Saint-Germain FC felkészülési mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor)