Magyar-dán párharcokkal indul a kézi BL • SportTV

Magyar-dán párharcokkal indul a kézi BL

Sport TV avatar Sport TV 2022. 09. 09. 16:47    
Olvasási idő: 2 perc

Nem akármilyen szezonra készülünk a női kézilabda BL-ben, ahol ezúttal is szurkolhatunk a két magyar sztárcsapatnak. A Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is célba veszi a FINAL4-t, és mindkét magyar alakulat dán ellenfél ellen teszi meg az első lépéseket a négyesdöntő felé. Talán már mondanunk sem kell, hogy a BL-mérkőzéseket a Sport TV közvetíti egész szezonban.

Stine Oftedal a 2022-23-as szezonban is fontos láncszeme lesz a Győrnek. (Fotó: gyorietokc.hu)

FTC-Rail Cargo Hungaria – Odense

Nagy öröm a kézilabdabarátoknak, hogy szeptember 10-én, szombaton elrajtol a női kézilabda Bajnokok Ligája 2022-23-as szezonja. Ráadásul a sorozat egyik nyitómérkőzésén – amelyet természetesen közvetít a Sport1 – az FTC-Rail Cargo Hungaria fogadja az Odense csapatát.  Nem titok, a komoly erősítéseket végrehajtó Fradi célja az, hogy a klub története során először eljusson a budapesti négyesdöntőbe. A csoportkörben a címvédő Vipers Kristiansand, illetve az Odense, a Krim Mercator, a Bietigheim, a Brest Bretagne, a Baník Most és a CSM Bukarest lesz a zöld-fehérek ellenfele. Elsőként a dán Odense látogat majd el Érdre, és a soraiban tud majd egy kiváló magyar átlövőt Háfra Noémi személyében. A válogatott játékos nyáron tette át székhelyét Dániába, és a BL-ben épp korábbi csapata ellen debütál majd narancssárga dresszben. A hazaiak szempontjából biztató előjel, hogy a BL-ben ’’hazai pályán’’ (most nevezzük így az érdi arénát) épp 11-es veretlenségi sorozatban van a magyar csapat. Ezt szeretnék 12-esre nyújtani Elek Gábor tanítványai.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Odense: szeptember 10., szombat 15:15, Sport1 (élő)

Esbjerg – Győri Audi ETO KC

A Fradival ellentétben az előző kiírás ezüstérmese Dániába utazik, hogy a vasárnapi első fordulós mérkőzéssel elkezdje újabb menetelését az európai topligában.  A Győr az előző kiírás negyedik helyezettjéhez (így FINAL4-résztvevő), az Esbjerghez látogat. A két csapat legutóbb Budapesten, az MVM Dome-ban csapott össze, és a győriek 32-27-re győztek. Az Esbjerg erősödött, hiszen hozzájuk szerződött például az a Nora Mörk, aki viszontagságos évek után BL-t nyert a Vipers Kristiansanddal, emellett majdnem gólkirály lett, és bekerült az előző szezon All-Star-csapatába. Hogy a Győr milyen erőt képvisel? A Győr mindig a BL-győzelem egyik nagy esélyese, ezt már megszokhattuk az évek során. Történelmi tettre készül a csapat, hiszen mindösszesen nyolc győzelem választja el attól az ötszörös BL-győztest, hogy a Bajnokok Ligája első klubja legyen, amely eléri a kétszáz győzelmet a legrangosabb nemzetközi kupában. Ehhez az Esbjergen felül a Metz, a Rapid Bukarest, a Buducsnoszt, a Storhamar, a Kastamonu és a Lokomotiva Zágráb ellen kell eredményesen szerepelni a csoportkörben.

Esbjerg – Győri Audi ETO KC: szeptember 11., vasárnap 15:45, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő és további BL-program

A Sport TV egész szezonban kiemelt figyelmet szentel a BL-nek, hiszen továbbra is jelentkezik minden vasárnap a Harmadik Félidő című kézilabdaműsor, illetve a Kezeket fel! című magazinműsor is. Hetente jelentkezik a Kézivezérlés podcast Ágai Kis Andrással és Borsos Attilával, a Kézivezérlés Extrát pedig a Sport TV YouTube-csatornáján lehet majd követni. Az is a teljességhez tartozik, hogy továbbra is találkozhatunk majd nem magyar érdekeltségű mérkőzésekkel is. Az pedig csak hab a tortán, hogy a férfi BL-re is már csak pár napot kell várni, hiszen szerdán az is elkezdődik, az EL-ben szereplő magyar csapatok száma összesen hét.

Kezeket fel!: szeptember 10., szombat 15:00, Sport1

Vipers Kristiansand – Brest: szeptember 10., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Baník Most – Bietigheim: szeptember 11., vasárnap 13:45, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő: szeptember 11., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)