Roma-Lazio és Szaniszló-Méhes párbaj Rómában, az Olimpicóban • SportTV

Roma-Lazio és Szaniszló-Méhes párbaj Rómában, az Olimpicóban

Sport TV avatar Sport TV 2022. 11. 04. 13:34    
Olvasási idő: 2 perc

Vasárnap este 6-tól az olasz labdarúgás szerelmesei a Stadio Olimpicóra figyelnek, hiszen aznap rendezik a római derbit, az AS Roma és a Lazio összecsapását. A Sport TV is kiemelten készül a mérkőzésre: Szaniszló Csaba és Méhes Gábor, a két római klub szimpatizánsa az olasz fővárosba utazott, hogy a helyszínről közvetítse a rangadót.

Csabi, Totti és Zümi Rómában.

Nem titok, hogy Szaniszló Csaba és Méhes Gábor szíve is római csapatért dobog, csak amíg egyikük csapatának kemény magja a déli, addig a másik az északi oldalon foglal helyet a Stadio Olimpicóban a hazai meccseken. Természetesen a Roma és a Lazio a két rajongott klub, a két csapat, amely a világ egyik legnagyobb városi futballderbijéért, a Derby della Capitaléért felel. Kommentátoraink már nem egy alkalommal összecsaptak a hangalámondóban a meccsek közvetítései során, de a 2022-23-as szezon első római derbije új szintre emeli majd a vetélkedést:

Először fordul ugyanis elő, hogy a Méhes, Szaniszló páros Rómából, az Olimpiai Stadionból közvetítse a római derbit.

A vasárnap este 17:15-kor kezdődő közvetítés tehát abból a szempontból is különleges lesz, hogy a helyszínről jelentkezik a páros. Már csak a csapatokon múlik, hogy olyan teljesítménnyel rukkoljanak ki, ami még ehhez is hozzá tud tenni. A bajnokságban jelenleg a Roma áll jobban, a BL-indulás érő negyedik helyen tanyázik 25 ponttal, de csak egy ponttal előzi meg a jelenleg ötödik városi riválist. Csütörtökön az Európa Ligában mindkét gárda pályára lépett. A Roma hazai pályán nyert 3-1-re, a Lazio viszont 1-0-s vereséget szenvedett a Feyenoord otthonában. Előbbi az EL-ben folytatja tavasszal, utóbbi abban a Konferencia Ligában javíthat, amit egy éve épp a Roma nyert meg.

Egyik Rómában tartózkodó kollégánk sem volt még soha személyesen a római derbin, ezért nekik is nagy élmény lesz majd az összecsapás, és szerintünk ebből adnak majd át egy kicsit nekünk is. Szerintünk csipkelődésből sem lesz hiány, és ez már az előzetes esélylatolgatásokból is érződik:

A Roma lesz hivatalosan a hazai csapat ezen a meccsen, így Szaniszló Csabával kezdjük: Életemben egyszer, 15 éve jártam Rómában, derbin pedig személyesen még soha nem lehettem jelen, úgyhogy több szempontból is különleges élmény lesz ez számomra. Házigazdaként kötelességemnek érzem, hogy Zümit a Magyarországról érkező Roma-szurkoló társakkal együtt megfelelő fogadtatásban részesítsük. A meccset az én csapatom várja jobb előjelekkel, de ez az égvilágon semmit nem jelent. Forza Roma!”

Méhes Gábor pedig így látja a helyzetet: Most először közvetítek az Olimpicóból, nézőként is csak egyszer jártam itt, 1996 szeptemberében, amikor a Lazio parádés játékkal 2-1-re legyőzte a többek között Thurammal, Cannavaróval, Zolával és Chiesával felálló Parmát. Egy hete még optimistábban nyilatkoztam volna a Lazio esélyeit illetően, de ez nem jelenti azt, hogy ne hinnék még mindig maximálisan a csapatom győzelmében.”

Akinek ez a rangos összecsapás nem lenne elég vasárnapra, annak az a remek hírünk van, hogy ez bivalyerős nap lesz az olasz fociban, mivel a római összecsapás után azonnal a Juventus-Inter találkozó, azaz a Derby d’Italia is képernyőre kerül a Sport1-en. Azt pedig még hozzátesszük, hogy a fordulóban a tabella első két helyezettje, az Atalanta és a Napoli is megmérkőzik, és szombaton 17:45-kor ezt a meccset is meg tudjuk majd nézni a Sport1-en.

A három nagy derbi:

Roma – Lazio, Derby della Capitale: november 6., vasárnap 17:15, Sport1 (élő)

Juventus – Inter, Derby d’Italia: november 6., vasárnap 20:15, Sport1 (élő)

Atalanta – Napoli (Listavezetők Csatája): november 5., szombat 17:45, Sport1 (élő)

További olasz közvetítéseink:

Udinese – Lecce: november 4., péntek 20:15, Sport1 (élő)

Empoli – Sassuolo: november 5., szombat 14:45, Sport1 (élő)

Salernitana – Cremonese: november 5., szombat 15:00, AMC Mikro (élő); 18:30, Sport2 (felv.)

Milan – Spezia: november 5., szombat 20:30, Sport1 (élő)

Bologna – Torino: november 6., vasárnap 12:15, Sport1 (élő)

Sampdoria – Fiorentina: november 6., vasárnap 14:45, Sport1 (élő)

Nyerő SzériA: november 7., hétfő 19:30, Sport1 (élő)