Párt kapnak a BL-csapatok Nyonban • SportTV

Párt kapnak a BL-csapatok Nyonban

2022. 11. 07. 10:04    
Olvasási idő: < 1 perc

Az UEFA központjában, a svájci Nyonban sorsolják hétfőn délben a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét.

(Montázs: uefa.com)

A szisztéma évek óta ismerős, a nyolc csoportgyőztes mellé húzzák ki a nyolc csoportmásodik nevét. Ebben a körben egy nemzetbeliek nem találkozhatnak, s azok a csapatok sem, amelyek azonos csoportból jutottak a legjobb 16-ba.
A mezőny elképesztően erős. Kilenc olyan klub van érdekelve, amelyek a 67 BEK-/BL-kiírás valamelyikének, vagy akár többnek is a végén átvehették az ikonikus kétfülű trófeát (Real Madrid 14, Liverpool és Milan 7-7, Bayern München 6, Internazionale 3, Benfica, Chelsea és Porto 2-2, Borussia Dortmund 1). Öt további klub a legrangosabb sorozatban volt már döntős, emellett a másik két széria vagy jogelődei (KEK, ill. VVK-EVK-UEFA-kupa, Európa-liga) valamelyikét már elnyerte legalább egyszer (Eintracht Frankfurt, Manchester City, Napoli, Paris-SG és Tottenham). Egy részvevő, a Bruges volt már BEK- és UEFA-kupa-finalista, a „kakukktojás” pedig az RB Leipzig, amely „csak” BL-elődöntőig jutott el két éve, a „Covid-szezonban”.
Csak emlékeztetőül: a nyolc csoportgyőztes ábécérendben: Bayern, Benfica, Chelsea, ManCity, Napoli, Porto, Real Madrid és Tottenham, a másodikak: Bruges, Dortmund, Frankfurt, Inter, Leipzig, Liverpool, Milan és PSG.
BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 11:45 a nyolcaddöntő sorsolása (kommentátor: Haraszti Ádám és Petur András)