Négy magyar aranyesély Nürnbergben • SportTV

Négy magyar aranyesély Nürnbergben

2022. 11. 27. 10:52    
Olvasási idő: < 1 perc

Miközben folyik a felnőtt férfi világbajnokság, egy „rokon” sportágban, a magyar fejlesztésű teqballban öt nap alatt megrendezték a vb-t Nürnbergben. Vasánap az öt versenyszámból négyben lesz szurkolnivalónk, mert a finálé egyik résztvevője, illetve párosa magyar lesz.

Izsák Anna, a sportág első női egyéni vliágbajnoka megvédené címét (Fotó: insidethegames.biz)

Nő a nemzetközi konkurencia, csökken a magyar fölény. Sajnos, a fő versenyszámban, férfi egyesben nincs magyar színekben induló játékos, „csak” a székelyudvarhelyi Györgydeák Apor (tavaly bronzérmes), aki a 2021-es bronzérmeslengyel Adrian Duszakkal játssza a döntő partit. Előtte azonban már megküzd egymással a címvédő Izsák Anna és az amerikai Carolyn Greco.
Az egyesek után a férfi páros következik. Az egyik duó magyar, Blázsovics Ádám – a tavalyi egyéni világbajnok – druszájával, Bakó Ádámmal az oldalán mérkőzik meg a szerb Nikola Mitróval és Bogdan Marojeviccsel, a vb-cím védőivel. Utána vegyes párosban magyar–brazil csata kelesz, a mieinket Bakó Ádám és Vasas Lea képviseli, a dél-amerikaiakat Leonardo Lindoso de Almaida, oldalán Vania Moraes de Cruzzal. A női párossal zárul a döntők sora, amelyben egy-egy finalista dupláz, a magyar kettőst Vasas Lea Janicsek Zsanett-tel alkotja, a túloldalon az amerikaiaknál Greco ismétel, párja Margaret Osmundson lesz.
Négy magyaros döntő – reménykedjünk négy aranyban – hátha bejön. Tavaly „csak” három döntősünk volt Gliwicében – mindhárman nyertek, az egyesekben Blázsovics Ádám és Izsák Anna, valamint a Bányik Csaba, Janicsek Zsanett vegyes páros. Most lehetne háromról a négyre lépni…

TEQBALL-VILÁGBAJNOKSÁG, Nürnberg. Sport2 14:00 Döntő mérkőzések (kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Imreh Balázs)