Egytől ötig hullhat az aranyeső • SportTV

Egytől ötig hullhat az aranyeső

2023. 03. 31. 10:23    
Olvasási idő: 2 perc

Továbbra is a sportág világélvonalában is a legjobbak közé tartoznak a magyar teqballosok. A fiatal sportág nemzetlközi versenysorozatában (Teqball Tour) a podgoricai állomáson mind az öt versenyszámban van legalább egy magyar finalista, a vegyes párosban pedig egyenesen színmagyar végküzdelemre kerül sor péntek délután.

A háromszoros egyéni világbajnok Blázsovics Ádám a férfi egyesben a világranglista-vezető Györgydeák Aporral mérkőzik meg, miután párosban már bronzérmet szerzett (Fotó: Imago)

Haladjunk időrendben! Elsőként a női egyes döntőt játsszák, a világranglista-első Izsák Anna és a -második amerikai Carolyn Greco küzd meg egymással. A két versenyző eddig kétszer mérkőzött meg, 1–1-re állnak. A női mezőnyben a nyolcaddöntőben egyébként négy magyar teqballos volt érdekelve, a negyeddöntőben három, az elődöntőben már csak Izsák Anna. A bronzérmet egyébként a romániai Barabási Kinga szerezte meg.

A férfi egyesben ugyancsak a világrangsor két éllovasa játszik, a háromszoros világbajnok Blázsovics Ádám a jelenleg rangelső romániai Györgydeák Aporral csap össze. Nekik ez már a tizedik mérkőzésük lesz, összesítésben Blázsovics vezet 5–4-re. A magyar szereplés summájához tartozik, hogy a nyolcaddöntőben még 7 játékosunk játszott, a negyeddöntőben három, az elődöntőben kettő, a 3. helyet végül Katz Balázs szerezte meg, a lengyel Duszak 2–1-es legyőzésével.

A középső finálé a női párosoké, a Vasas Lea, Janicsek Zsanett duó mérkőzik meg a romániai Barabás Kinga Dakó Katalin kettőssel. (A magyarorszégi magyarok eddig két mérkőzésükön legyőzték a romániai magyarokat.) A negyeddöntőben még három magyar színekben induló páros szerepelt, mindhárom eljutott az elődöntőbe is, következésképp a bronzért is színmagyar meccset vívott a Péchy Petra, Vicsek Dóra páros Kata Gabriellával és Ács Krisztinával, előbbiek 2–0-s sikerével.

A negyedik döntőre vegyes párosban kerül sor, négy magyar versenyző részvételével: a Velkey Balázs, Péchy Petra duó játszik a Banyik Csaba, Ács Krisztina kettőssel. Mivel a csütörötök esti bronzmeccsen is magyar győzelem született, Bakó Ádám és Vasas Lea legyőzte a szerbek legjobb párosaát, ebbe a számban az első három helyen csak a mieink végeznek.

A nap záró döntője a férfi párosoké. Ebben a számban a nyolcaddöntőbn még 5, a negyeddöntőben 4, az elődöntőben két magyar kettős volt érdekelve. A Katz Balázs, Banyik Csaba páros legyőzte a romániai Györgydeák Apor, Ilyás Szabolcs duót (2–0), míg a két Ádám, Blázsovics és Bakó kikapott a Nikola Mitro, Bogdan Maroje párostól (2–1), így magyar-szerb döntővel ér véget a verseny (a bronzot Katzék szerezték meg).

TEQBALL TOUR, Podgorica. Sport1 14:00 az öt versenyszám döntője (kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Imreh Balázs)