Ünnep előtti zárás „angol dömpinggel” • SportTV

Ünnep előtti zárás „angol dömpinggel”

2022. 12. 23. 13:43    
Olvasási idő: < 1 perc

A karácsony előtti utolsó játéknap következik a 30. PDC-dartsvilágbajnokságon, a londoni Alexandra Palace-ben, amelyen véget ér a második forduló is, azaz kialakul a legjobb 32 végleges mezőnye. A két versenyrész összesen 16 fellépőnek egy híján a fele hazai versenyző lesz, azaz a szokásos jó hangulat még tetézve is lehet egy kis „nemzeti szurkolással” is…

Rob Cross szemályében az utolsó PDC-exvilágbajnok is színre lép az Ally Pallyben (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A kora délután egy északír–holland csatával kezdődik, amelyet egy angol–holland ütközet követ.  Mindkettő meglehetősen nyíltnak ígérkezik, bár Dobey és Kleermaker között 22 helynyi a különbség a világranglistán (22.-44.). A harmadik párosban lép színpadra az utolsó második körös kelet-európai versenyző, Darius Labanauskas, akinek a változatosság kedvéért egy újabb angol, Ross Smith lesz az ellenfele.
S végül újabb angollal, Rob Cross-szal zárul a kora délutáni program, ha legyőzi a házi ütközetben Scott Williamst – ezt a párosítást várják az ínyencek a legjobban – , akkor csak egy PDC-exvilágbajnokot veszt a mezőny, Adrian Lewist, a többiek mind ott lesznek a 32-ben újabb sikerre aspirálva.

Az esti programban is több kiváló versenyzőt láthatunk, elsőként Martin Schindlert – a három német közül kettő már 3. fordulós – , megint egy angol, Martin Lukeman lesz a másik játékos.
Hollandból is van már jó néhány a következő körben, vagy eggyel több lesz Danny Nopperttel vagy lesz egy kanadai is, ha David Cameron kerekedik felül. (Kérdés, lesz-e „segítő darazsa”?)
Aztánfeltűnik a színen Jonny Clayton is, a walesi klasszis tavaly esélyesebb volt, hogy esetleg ő legyen a következő „újonc” világbajnok, de most sem esélytelen erre. őként ha túljut a következő, kvázi az ismeretlenségből feltörő hollandon, Danny van Trijpen. Végül, a fordulót, a napot és az egész ünnepek előtti versenyrészt lezárva az idei egyik „év játékosa” Joe Cullen játssza a nap másik angol házi rangadóját Ricky Evansszel, ez a meccs is  pályázhat előre a nap mérkőzése nem hivatalos címre.

Kapcsolódó

PDC-VB 2023, A KILENCEDIK JÁTÉKNAP PROGRAMJA

Délután
Brendan DOLAN (északír)–Jimmy HENDRIKS (holland)
Chris DOBEY (angol)–Martijn KLEERMAKER (holland)
Ross SMITH (angol)–Darius LABANAUSKAS (litván)
Rob CROSS (angol)–Scott WILLIAMS (angol)
Este
Martin SCHINDLER (német)–Martin LUKEMAN (angol)
Danny NOPPERT (holland)–Dave CAMERON (kanadai)
Jonny CLAYTON (walesi)–Danny van TRIJP (holland)
Joe CULLEN (angol)–Ricky EVANS (angol)

30. DARTS PDC-VB, London. Sport1 13:30 és 21:00 a második forduló mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán és Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos)