Miénk a La Liga, az NFL és az NBA • SportTV

Miénk a La Liga, az NFL és az NBA

2015. 08. 04. 09:35    
Olvasási idő: 2 perc

A Barcelona és Real Madrid meccsei továbbra is helyet kapnak a Sport1 és a Sport2 kínálatában. A két sportcsatorna mellett harmadik csatornaként ősszel az AMC is közvetít labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzéseket kedden és szerdán. A Sport TV-n négy sportág BL-sorozata lesz látható, a labdarúgás és a kézilabda mellett a vízilabda, valamint a jégkorong szerepel a kínálatban, összesen több mint 250 BL-mérkőzéssel.

A Sport TV alapításától kezdve élőben követi nyomon a Primera División mérkőzéseit, a Pragosporttal most megkötött szerződésnek köszönhetően ez még hosszú évekig így lesz. Európa jelenlegi legjobb futballcsapata, a Barcelona, valamint a kontinens legeredményesebb klubja, a Real Madrid összes bajnokija természetesen élőben lesz látható, így aztán senki sem marad le a legutóbbi hét Aranylabdán osztozó Messi és Cristiano Ronaldo, valamint Suárez, Neymar, Bale, Benzema és a többiek varázslatairól. Emellett a Sport TV-n lesznek láthatóak az angol FA-kupa és a Német Kupa küzdelmei.

A Sport TV a Bajnokok Csatornája lesz, összesen négy BL-sorozat szerepel a kínálatában. A labdarúgó Bajnokok Ligájából korábban nem látott mennyiségű találkozót közvetít a Sport1, a Sport2 és az AMC. A csatornákat működtető AMC Networks a több mint 60 élőben közvetített labdarúgó BL-mérkőzéssel új magyar rekordot állít fel, és az egyes fordulók hetében a hét minden napján BL-műsorral készül. A Sport1 elsőként augusztus 11-én élőben mutatja meg a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona és az Európa-ligában címvédő Sevilla összecsapását az európai Szuperkupáért. A 2015–16-os szezontól kizárólag a Sport TV közvetíti Magyarországon a VELUX EHF férfi Bajnokok Ligája és a női kézilabda Bajnokok Ligája küzdelmeit, a Sport1 és a Sport2 az összes magyar érdekeltségű találkozót élőben tűzi műsorára. Hazánkat a férfiaknál az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged, a hölgyeknél a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria képviseli a két sorozatban. Összesen több mint 130 találkozó kerül képernyőre, a kézi BL emellett önálló háttér- és elemző műsorokat is kap. A kézilabda és a labdarúgás mellett a Szolnok vízilabda BL-csatái és a jégkorong BL is műsoron lesz a Sport TV-n.

A labdarúgó nemzeti válogatottak ebben az évben még 18 játéknapon feszülnek egymásnak a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőiben, a Sport TV ezek mindegyikéről, minden kezdési időpontban közvetít mérkőzést. A folytatásban 2016 szeptemberétől a válogatottak már a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezőit vívják, amelyeket szintén a Sport TV sugároz.

Az amerikai sportok szerelmeseinek jó hír, hogy 2015 nyarán az NBA és az NFL közvetítési jogait is meghosszabbította az AMC Networks International-Central Europe. Az NHL-lel kiegészülve teljes marad az amerikai portfóliója, és folytatódik a Trash Talk című népszerű amerikai talkshow. A szurkolók továbbra is Faragó Richard és a Sport TV szakértőinek tolmácsolásában élvezhetik az NFL küzdelmeit, a lehető legtöbb vasárnap este 7 órás mérkőzéssel és az előttünk álló szezon csúcsmeccsével, a jubileumi 50. „Arany Super Bowllal”.

Három magyar érdekeltségű világversenyt is kizárólag a Sport TV közvetít a ránk váró szűk egy esztendőben. Szeptember 26. és október 4. között Belgium és Hollandia ad otthont a női röplabda Európa-bajnokságnak, amelyre 28 év után jutott ki a nemzeti csapat. Decemberben a dániai női kézilabda-világbajnokságon, jövő májusban pedig az oroszországi jégkorong-világbajnokságon szurkolhatnak a nézők a magyar válogatottaknak a Sport TV képernyője előtt.

(Sport TV)