Nézd meg Ronnie O’Sullivan budapesti fellépését a Sport TV-n! • SportTV

Nézd meg Ronnie O’Sullivan budapesti fellépését a Sport TV-n!

2023. 03. 06. 11:41    
Olvasási idő: 2 perc

Az OMV VI. Magyar Snooker Gála egyik szereplője Ronnie O'Sullivan, a sportág hétszeres világbajnoka és vitathatatlan legnagyobbja. A gálát megelőző médianapon a gálát hétfőtől-szerdáig képernyőre tűző Sport TV-nek lehetősége volt 10 exkluzív percet beszélgetni vele, Szaniszló Csaba pedig írt 5 mondatkezdeményt, hogy azok befejezését a klasszisra bízza. A próbálkozásban volt némi kockázat, hiszen O'Sullivan híres arról, hogy időnként elég harapós kedvébe kerül, amikor újságírókkal találkozik...

O'Sullivan akcióban. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Óriási dolog, hogy Ronnie O’Sullivan ellátogatott Magyarországra, mert amellett, hogy az OMV VI. Magyar Snooker Gálán varázsolt egy kicsit, a Margitszigeten is futott egy jót, és jól érzete magát, például a gálát három részletben, hétfőn, kedden és szerdán 17 órától közvetítő Sport TV-nek és Szaniszló Csabának adott interjúja közben. Reméljük, mosolygós arc kerül majd a naplójába ez után a hétvége után.

„Nagyon sok állóképességi sportágat követek. Érdekel a futás, a sífutás világa. Sok tudóst követek, akik adatokkal foglalkoznak. Azt kutatják, hogy a sportolók miképpen tudják a legjobbjukat nyújtani. Rájöttek, hogy nem segít, ha minden nap ugyanolyan, mert így csak ugyanolyan maradsz te is. Van, hogy két órát kell edzeni, van, hogy csak felet. Egyszer a lábadra dolgozol, másszor a karodra. Néha azon dolgozol, hogy fejben erős legyél, időnként pedig csak… kihagysz egy napot. Ekkor pihen és épül a tested. Rá kell jönnöd, neked mi tesz jót! Én például naplót írok, ha nem is naponta, de hetente. Ha otthon vagyok, nem írok, ott minden jó. Főzök, a kutyám, párom, gyerekeim velem vannak. Otthon mindenem megvan! De távol lenni gyakran nehéz. A hét végére mosolygós, semleges vagy szomorú arcot teszek, hogy értékelni tudjam a hetet. Az arcok és a győzelmek között nincs összefüggés. Van, hogy nyerek, mégis nyomorult arcot rajzolok, mert hiába nyertem, nem voltam boldog. Az arc hangulata a lelkiállapotomról szól. A lényeg az, hogy rá kell jönni, mi működik. Mind különbözőek vagyunk. Van, aki napi 6-7 óra edzéstől lesz jobb, de ez nem én vagyok – sőt, rosszabb leszek tőle. Sikerült megtalálnom azt az utat, ami nekem jó. Ha valaki megnézné az edzésnaplómat, talán azt mondaná: „Nahát! Ez kevesebb, mint amennyit mások edzenek!” Okosan beosztom, hogy mikor van szükségem többre. Tudom, hogy készüljek fel a fontos tornákra” – nyilatkozta a bajnok például az edzési szokásairól. Elárulta, számára a snooker egy kapocs, egy cél, egy szenvedély.

Arról is beszélt, hogy a tervek szerint májusban jelenik meg a következő könyve: „Már augusztus-szeptemberben elkezdtük. Nem volt sok időnk, mert azt akartuk, hogy a vb után jelenjen meg. Ehhez januárra be kellett fejezni, ami összesen négy hónap – nehéz ügy. Őszintén szólva a vb-győzelem, tavaly május óta nem sok időm volt sznúkerezni. Dokumentumfilmet forgattunk, könyvet írtam, üzleti ügyeket intéztem, családos vagyok, ott vannak a kutyáim, a párom is…Egy szellemíró segít, vele szoktunk leülni, és 4-5 óra alatt megbeszélni, mit írunk. Én elmondom, mit szeretnék, ő megírja, elküldi, én visszaküldöm, hogy ez nem jó, ez se jó, ezt írd át, ezt máshogy, és ez megy négy hónapon keresztül. Ha több időm lett volna írni, 1-2 órás etapokban is megoldhattuk volna, de nem volt. Igazából januárban zártam le pár dolgot, azóta tudok jobban a sznúkerre koncentrálni.”

A cikkben megtekinthető a teljes interjú, amelyben az is szóba kerül, hogy miért tartja a futást sokakkal ellentétben közösségi élménynek, vagy hogy miért nem visel öltönyt csak snookerezéshez, hogy milyen volt dokumentumfilmet készíteni, és hogy melyik a kedvenc helye a világon.

A Magyar Snooker Gálát hétfőn, kedden és szerdán három részben lehet megtekinteni a Sport2-n. Mindhárom nap 17 órakor kezdődik a műsor. Annyi jó hírünk van, hogy a héten rengeteg biliárdot is láthatnak a nézők, hiszen zajlanak a Premier League Pool küzdelmei is.

Magyar Snooker Gála, 1. rész: március 6., hétfő 17:00, Sport2

Magyar Snooker Gála, 2. rész: március 7., kedd 17:00, Sport2

Magyar Snooker Gála, 3. rész: március 8., szerda 17:00, Sport2