Premier League: a 8. nap a 7. "ismétlése" • SportTV

Premier League: a 8. nap a 7. „ismétlése”

2023. 03. 22. 21:57    
Olvasási idő: 2 perc

A nyolcadik az első olyan este az idei Premier League-ben, amelynek eredetileg nem volt negyeddöntős sorsolása, az eddig kialakult állás „gererálta”. Az első játszik a 8.-kal, a második a 7.-kel és így tovább. Így fordulhat elő az, hogy mind a négy (!) párosítás megismétlődik, ami egészen különleges egybeesés, egyben remek alkalom a múlt heti eredmények után a revánsra vagy a megerősítésre…

Chris Dobey és Michael Smith - no meg a másik hat versenyző is - egy hét után újra összecsap (Fotó: pdctv.com)

Chris Dobey élvezi a „hazatérést”, s arra készül, hogy nyolc napon belül másodszor is legyőzze a címvédő világbajnokot, Michael Smitht. A múlt heti 6–4-es sikerrel véget vetett ötmeccses negyeddöntős vereségsorozatának, s reméli, hogy „hazai pályán” (A Hollywood becenevű dartsos bedlingtoni, amely gyakorlatilag Newcastle „külvárosa”, 20 km-re fekszik az északkelet-angliai nagyvárostól.„Mindenki tudja, hogy ez a legnagyobb számomra, hiszen hazai közönség előtt játszhatok” – mondta Dobey, aki az első minitorna megnyerése után öt egymás utáni negyeddöntős vereséget szenvedett el, majd visszatért a győzelem útjára Nottinghamben, legyőzte Smith-t és „lenullázta” Van Gerwent, így feljött a hatodik helyre a tabellán. „Folyamatosan azt mondogattam az embereknek, hogy nem tudok olyan jól játszani, ha nem érek el eredményeket” – tette hozzá Dobey, akit Gerwyn Price 6–4-re győzött le a Night Seven döntőjében. „Elégedett vagyok a játékommal, és remélhetőleg eggyel tovább lépek Newcastle-ben. Nagyon különleges lenne. Ez lesz az, amiről álmodtam. Lekopogom, remélhetőleg jól teljesítek az este.”

Dobey és Smith „leszámolása” lesz az est negyedik és egyben utolsó negyeddöntős összecsapása, amelynek a győztese Gerwyn Price vagy Jonny Clayton lesz a 8. nap elődöntőjében. Price legyőzte Claytont a walesi házi meccsen Nottinghamben, a forduló bajnoki címe felé vezető úton, aminek eredményeként megelőzte Smith-t, és a második helyre ugrott fel. A 2021-es világbajnok Premier League-pályafutása során először pályázik a rájátszásba való bejutásra, hiszen februárban Cardiffban is megünnepelte a második nap sikerét. „Tudom, hogy jól játszom. Amikor túljutok az első meccsen, úgy tűnik, vagy bejutok a döntőbe, vagy megnyerem azt, de egy kicsit következetesebbnek kell lennem” – mondta Price. „Sokkal jobban élvezem a játékot, és ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a közönség mellettem áll. Zseniálisak voltak a szurkolók. Ez csak azt a szabadságot ad nekem, hogy természetes játékomat játsszam, mint a ProTouron és az Európai Touron. Remélhetőleg a közönség továbbra is támogat majd, mint eddig, én pedig először bejuthatok a rájátszásba, és remélhetőleg felemelhetem ezt a trófeát is.”

A liga éllovasa, Michael van Gerwen öt hét leforgása alatt negyedik tornagyőzelmét kívánja megszerezni, amikor Peter Wrighttal játszik a csütörtöki nyitó negyeddöntőben. Van Gerwen 6-1-es sikert aratott Wright ellen Nottinghamben, Dobey azonban véget vetett tízmeccses győzelmi sorozatának, a holland Premier League történetének első nullás vereségével. Van Gerwen azonban továbbra is kilencpontos előnnyel büszkélkedhet a dublini, exeteri és liverpooli győzelmeket követően, míg a 2017-es második Wright továbbra is öt pont hátrányban van a tabella végén.

Az MVG–Snakebite csata győztese Nathan Aspinall vagy Dimitri Van den Bergh ellen játszik az elődöntőben, Aspinall pedig arra pályázik, hogy megbosszulja a 7. napon a belgától Newcastle-ben elszenvedett vereségét. Van den Bergh a páros mindkét találkozóját megnyerte ebben az idényben, és utolérheti a stockporti sztárt, ha háromból háromra növeli a hibátlan mérleget északkeleten.

A NYOLCADIK VERSENYNAP MŰSORA

(A mérkőzéseket mind az egyik fél hatodik megnyert legjéig játsszák.)

A PREMIER LEAGUE ÁLLÁSA A 7. FORDULÓ UTÁN

(Mindkét montázs: pdctv.com)

 DARTS PREMIER LEAGUE, Nottingham, Utilita Arena. Sport1 20:00 a nyolcadik játéknap mérkőzései (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)