A Sport TV stúdiójában sorsolnak a Final4-ra • SportTV

A Sport TV stúdiójában sorsolnak a Final4-ra

Sport TV avatar Sport TV 2023. 05. 05. 09:03    
Olvasási idő: 2 perc

Június 3-4-én a budapesti MVM Dome-ban kerül sor a női kézilabda Bajnokok Ligája csúcsrendezvényére, az EHF FINAL4 Womenre, az elitliga négyes döntőjére. A négyes döntő sorsolását május 9-én 18 órától a hagyományoknak megfelelően a Sport TV stúdiójában, élő televíziós közvetítés mellett tartják meg.

2022-ben így nézett ki a stúdió a sorsolás alatt. (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

Budapest 2014 óta a házigazdája a női klubkézilabda csúcsának számító EHF FINAL4 Womennek, amelynek keretében évről évre a világ négy legjobb klubcsapata találkozik. Ez 2023-ban sem lesz másképp, június 3-4-én az MVM Dome-ban vívnak meg a Bajnokok Ligája trónjáért. Az eseményre még vannak elérhető jegyek, és a kézilabdabarátoknak érdemes lecsapni rájuk.

Május 9-én, kedden, mindössze két nappal a negyeddöntők lezárása után meghatározó esemény zajlik Budapesten. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), az EHF Marketing és a Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, 2023-ban is a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának stúdiójában sorsolják az EHF FINAL4 Women elődöntőinek párosításait. A sorsoláson tiszteletét teszi Predrag Boskovics, az EHF alelnöke, valamint David Szlezak, az EHF Marketing ügyvezető-igazgatója is. A televíziós közvetítés – melynek 2023-ban is Szalay Edit és Petur András lesz a műsorvezetője – 17:45-kor kezdődik, és a Sport1-en lehet élőben figyelemmel kísérni. Nem csupán a magyar tévénézők számára fontos ez a program, így nem meglepő, hogy a közvetítés jelét több mint 10 európai televízió veszi át, de a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, valamint a BL hivatalos internetes platformján is látható lesz az esemény. A FINAL4-ban érintett négy csapat egy-egy játékosa is ellátogat a sorsolásra, hogy élőben értékeljék annak eredményét.

A női BL FINAL4 sorsolása: május 9., kedd 17:45, Sport1 (élő)

A Győr és a Fradi is negyeddöntős

A negyeddöntőkben még érintett mind a két magyar csapat, a Győri Audi ETO KC az első mérkőzésen két góllal nyerni tudott Dániában az Odense ellen (29-27), míg az FTC-Rail Cargo Hungaria vereséget szenvedett hazai pályán a Metz ellenében (26-32). A másik két bejutó a Rapid Bucuresti –Vipers Kristiansand (az első mérkőzés után: 25-31) és az Esbjerg–CSM Bucuresti (az első mérkőzés után: 32-28) párharcból kerül ki. A negyeddöntők visszavágóit május 6-7-én játsszák.

A magyar érdekeltségű mérkőzések időpontjai:

Győri Audi ETO KC – Odense (2. mérkőzés): május 6., szombat 17:45, Sport1 (élő)

Metz – FTC-Rail Cargo Hungaria (2. mérkőzés): május 7., vasárnap 13:00, Sport1 (élő)