A mi hőseink – szupercsütörtök a Sport1-en! • SportTV

A mi hőseink – szupercsütörtök a Sport1-en!

2023. 05. 17. 11:01    
Olvasási idő: < 1 perc

A magyar jégkorong-válogatottra és a Telekom Veszprémre is elképesztően nehéz feladat vár csütörtökön, előbbinek Svédországgal a pontokért, utóbbinak a Kielcével a Final Fourért kell megküzdenie. A Sport1-en több mint hatórás élő adásfolyamban számolunk be a tamperei és kielcei eseményekről.

Az év eddigi legizgalmasabb csütörtökje következik a Sport TV életében, hiszen két kiemelt érdeklődésre számot tartó összecsapás is a képernyőre kerül, illetve jelenik meg a csatorna közösségimédia-platformjain.

A Sport1-en az élő adásfolyam már 14:30-kor elkezdődik,

méghozzá a Magyarország-Svédország csoportmérkőzéssel a jégkorong-világbajnokságról. A kétszeres olimpiai és 11-szeres világbajnok „háromkoronások” ellen nem Kevin Constantine csapata az esélyes, a pontszerzés is szinte sohasem látott bravúr lenne, de ettől a csapattól már annyi szépet és jót kaptunk, hogy jó érzés a csodáról álmodni. Tamperében a svédek háromból három győzelemmel kezdtek (a rendező finneket „csak” büntetőkkel verték meg, ezért a 9 helyett a 8 pont a nevük mögött), míg a mieink a Franciaország elleni bravúrgyőzelemmel gondoskodtak arról, hogy végig esélyünk legyen a bentmaradásra. A siker, ahogyan a linken keresztül elérhető videó is mutatja, nem csupán legendás kapusunkat, Szuper Leventét, de a kőkemény Constantine kapitányt is megérintette.

A Magyarország-Svédország mérkőzés helyszíni kommentátora Engyel István, szakkommentátora az egyik szapporói hős, Kangyal Balázs, riportere Haraszti Ádám és a közösségi médiába is tartalmakat gyártó Galuska lesz, míg a stúdióban Fülöp Marcell műsorvezető segítsége a valaha volt egyik legnagyobb magyar játékos, a legenda, azaz Ancsin János, illetve a közelmúlt egyik legjobb játékvezetője, Gebei Péter lesz.

Fotó: handballveszprem.hu

A magyar-svéd lefújása után pedig irány Kielce, hogy eldőljön, lesz-e magyar csapat a férfi kézilabda Final Fourban!

Az első meccs 29-29-es döntetlenje után 60 percbe (esetleg még a ráadás hetesekbe) sűríti az izgalmakat a Kielce és a Telekom Veszprém.

Aki nyer, 2022 után 2023-ban is ott lehet Kölnben, aki veszít, annak legalább egy évet várnia kell a visszatérésre. Bartha Zoltán kommentátorként, Császár Gábor szakkommentátorként jeleskedhet majd a Hala Legionów-ban, míg a stúdióban a Fazekas Erzsébet, Deli Rita, Borsos Attila hármas lesz kedves nézőink segítségére.

SZUPERCSÜTÖRTÖK A SPORT1-EN!
Magyarország-Svédország jégkorong-vb, csoportmérkőzés: Sport1, csütörtök, 14:30
Kielce-Telekom Veszprém kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: Sport1, csütörtök, 18:00