Érkezik a történelmi FINAL4 a Fradival és a Győrrel a Sport1-en • SportTV

Érkezik a történelmi FINAL4 a Fradival és a Győrrel a Sport1-en

Sport TV avatar Sport TV 2023. 05. 26. 14:26    
Olvasási idő: 3 perc

A kézilabda Bajnokok Ligája történetében 2023-ban először fordul elő, hogy mindkét magyar BL-induló ott lesz a szezont lezáró négyes döntőben, az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC is pályára lép a FINAL4-on június 3-4-én. A Sport1 egész héten az eseményre hangol naponta jelentkező műsoraival, szombaton és vasárnap pedig az MVM Dome minden rezdülését bemutatja majd a nézőknek.

Két csapattal dupla annyi esély van a magyar győzelemre, mint bármikor korábban.

Sporttörténelmi közvetítéssorozat lesz a június 3-4-én a Sport1-en,

mivel először szurkolhatjuk végig úgy a női kézilabda Bajnokok Ligája négyesdöntőjét, hogy ott van a Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria is. A sorsoláson külön ágra került a két magyar sztárcsapat, ez azt jelenti, hogy az eredmények függvényében legalább három magyar érdekeltségű mérkőzés kerül képernyőre a hétvége során. Szombaton a Győr a Vipers Kristiansand, a Fradi pedig az Esbjerg ellen lép pályára, és a magyar kézilabdabarátok abban bíznak, hogy vasárnap majd a döntőben csap össze a két zöld-fehér alakulat.

A Győri Audi ETO KC FINAL4-ba jutása nem olyan nagy meglepetés. Ötszörös BL-győztes (2013, 2014, 2017, 2018, 2019) csapatról beszélünk, amely a budapesti négyes döntők 2014-es bevezetése óta csak egyszer, 2015-ben nem volt ott a négyes döntőn, és négyszer nyerni is tudott a Papp László Sportarénában. Ebben a szezonban a csoportja második helyén zárt a Metz mögött (ennek még lesz jelentősége az alábbi bekezdésben), és az Odensét könnyedén búcsúztatta a negyeddöntőben. A szezon végén távozó Ambros Martín vezette győriek a BL kétszeres címvédőjével találkoznak majd az elődöntőben, hiszen a norvég Vipers Kristiansand nyerte 2021-ben és 2022-ben is a trófeát. Oftedaléknak van miért visszavágni, 2022-ben ugyanis a norvégok nyerték a Győr elleni finálét.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria még nem nyert BL-t (vagy az elődjének számító BEK-et), de 1971-ben és 2002-ben döntőt játszott, és ötször került be Európa legjobb négy csapata közé (1971, 1996, 1997, 2001 és 2002). 21 év után szerepel tehát ilyen magasságokban a klub. A szezon során az útja rögösre, de annál élvezetesebbre sikerült. Csoportnegyedikként nyolcaddöntőt vívott a Buducsnoszttal, amit könnyedén megnyert, majd jött a Metz, amely a csoportkör legjobb csapata volt 25 ponttal. A franciák hat góllal nyertek Érden, majd a Fradi csodát tett Franciaországban a visszavágón, óriási bravúrral ledolgozta ezt a hátrányt, és végül pont 7 góllal nyert. Most FINAL4-ra készül, felszabadultan, és az elődöntőben az Esbjerggel csap össze, és nem lennénk a dánok helyében.

Azt már tudjuk, hogy 2023-ban Magyarországon a Győr a bajnok és a Fradi a kupagyőztes. Háromszor találkoztak eddig ebben a szezonban, a bajnokságban mindketten nyerni tudtak hazai pályán, a kupadöntőn pedig a Ferencváros nyert 28-27-re. Bízunk benne, hogy lesz egy negyedik „magyar El Clásico” vasárnap hat óra körüli kezdéssel, és az a BL-győzelemről dönt majd.

A Sport1 a hétvége során összesen 14 órában számol majd be az MVM Dome-ban zajló eseményekről, és előtte is minden hétköznap téma lesz a FINAL4 a csatornán.

Mind a négy találkozó élőben kerül képernyőre Méhes Gábor és Bartha Zoltán felváltva kommentálja a mérkőzéseket, Méhes Gáboré a nyitómeccs és a döntő, Bartha Zoltáné a második elődöntő és a bronzmérkőzés. A kitelepült stúdióban Deli Rita, Tóth Tímea és Borsos Attila lesz jelen szakértőként, a műsorvezetői székben Fazekas Erzsébetet és Ágai Kis Andrást látjuk majd, míg az interjúkat Takács Rita, Fülöp Marcell és Szél Tamás készíti. Ez ráadásul még nem minden, hiszen a Sport1-en az esemény hetében minden hétköznap jelentkezik a Harmadik Félidő Extra, ezekből kettő-kettő csak a Fradiról és a Győrről szól majd a klub képviselőinek főszereplésével, míg pénteken a médianapról kapunk exkluzív interjúkat, és többek között a közvetítés kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

A FINAL4 hétköznap a Sport1-en:

Harmadik Félidő Extra (1. rész): május 29., hétfő 20:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra (2. rész): május 30., kedd 20:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra (3. rész): május 31., szerda 20:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra (4. rész): június 1., csütörtök 20:00, Sport1

Harmadik Félidő Extra (5. rész): június 2., péntek 20:00, Sport1

A FINAL4-hétvége a Sport1-en:

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand: június 3., szombat 14:00, Sport1 (élő)

FTC-Rail Cargo Hungaria – Esbjerg: június 3., szombat 17:30, Sport1 (élő)

FINAL4, brozmérkőzés: június 4., vasárnap 14:00, Sport1 (élő)

FINAL4, döntő: június 4., vasárnap 17:30, Sport1 (élő)

Harmadik Félidő Extra: június 4., vasárnap 20:30, Sport1 (élő)

2014 óta Budapest az otthona a FINAL4-nak, az ezt megelőző nyolc eseményen renegeteg izgalmas és érdekes pillanatot átélhettünk. Íme egy rövid összefoglaló ezekből:

Az országos kampány keretében a Direct One a Sport1 csatornát június során minden előfizetője számára elérhetővé teszi a TARR Kft.  pedig június során promóciós jelleggel megnyitja az Alap TV előfizetéssel rendelkező előfizetői számára. Így a Sport1 műsorát csaknem az összes magyarországi pay-TV előfizető láthatja a hónap során.

A csatornanyitás pontos részleteiről további információ a két szolgáltatónál érhető el.