Három negyeddöntő – meg a mieink meccse • SportTV

Három negyeddöntő – meg a mieink meccse

2023. 08. 10. 07:07    
Olvasási idő: 2 perc

Csütörtökön új fázisába lép a férfi ifjúsági kézilabda-vb. A csapatok „negyedenként” térnek át a kieséses fázisra, az első nyolc válogatott negyeddöntőt vív, az erről csupán egy góllal lemaradó magyar együttes a 9–12. helyét játszik mérkőzést – természetesen erről sem maradunk le.

A magyar csapat egyik legismertebb játékosa Csörgő Kristóf (17-essel dob kapura), az ő jó teljestítményére is nagy szükség lesz Észak-Macedónia legyőzéséhez (Fotó: ihf.info)

A kora délutáni első találkozót a torna két meglepetéscsapata, Feröer és Egyiptom játssza, mint a II. középdöntő csoport másodikja és a IV. számú kvartett győztese. Mindkét csapat csupán egyetlen vereséget szenvedett eddig a tornán, az északiak Irántól kaptak ki (amely egyébként csoportnegyedik lett a középdöntőben), de legyőzték az egyik favorit Németországot. Az egyiptomiak hibátlan alapszakasz után a középdöntő csoportdöntőjében hétgólos vereséget szenvedtek. Kevesen fogadtak volna arra, hogy e két gárda egyike elöntős lesz, tehát minimum éremmérkőzést játszik a záró napon.
A második párosításban találjuk az egyik százszázalékos negyeddöntőst, Spanyolországot, amely öt meccséből a legszűkebb, 7 gólos sikerét Egyiptom ellen aratta. Ellenfele a német gárda lesz, amely az említett Feröer elleni balsikertől eltekintve a többi találkozóján felülkerekedett.
A harmadik csatában láthatják Portugáliát (egy gól hiányzott, hogy nem a mieinket…), amelynek ellenfele a másik százszázalékos Dánia, amely a chileiek, a mexikóiak, az osztrákok, a macedónok és a norvégok hat-, vagy több gólos legyőzésével jutott el eddig.
A negyedik negyeddöntőt Horvátország Norvégiával játssza, ez azonban a Magyarország–Észak-Macedónia mérkőzéssel nagyrészt egy időben zajlik Kaproncán – értelemszerűen mi ez utóbbit közvetítjük élőben. Kis Ákos tanítványai egyetlen góllal maradtak le a negyeddöntőről, a csalódás után egy napjuk volt arra, hogy részben regenerálódjanak, részben összeszedjék magukat, s megkíséreljék megszerezni a számukra lehetséges legjobb helyezést, a 9.-et. Ehhez először a macedónokat kell legyőzniük. A balkáni együttes a csoportküzdelmek során a D-jelű négyesben először kikapott Norvégiától 27–25-re, majd legyőzte Montenegrót (29–20) és Grúziát (27–21). A középdöntőben először kikapott a dánoktól 30–27-re, majd legyőzte Ausztriát 29–22-re. A mieink a remélt siker esetén pénteken a Csehország–Szaúd-Arábia (a mi mérkőzésünk előtt játsszák, szintén Kaproncán) győztesével játszanak a 9., vereség esetén, amelyre gondolni sem szeretnénk, a vesztesével a 11. helyért.

FÉRFI U19 KÉZILABDA-VB, Horvátország. Negyeddöntő, Varasd. Sport1 12:45 Feröer–Egyiptom; Sport1 15:15 Spanyolország–Németország (mindkét mérkőzésen kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő és szakkommentátor: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 17:45  Dánia–Portugália (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András). A 9–12. helyért, Kapronca. Sport1 19:45 MAGYARORSZÁG–Észak-Macedónia (kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, az utolsó két meccsen szakértő és szakkommentátor: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt).