Dán tesztek után francia próba az ETO-nak • SportTV

Dán tesztek után francia próba az ETO-nak

2023. 08. 19. 11:29    
Olvasási idő: < 1 perc

Két dániai felkészülési mérkőzés után az ötszörös BL-győztes győri női együttes erős francia ellenfelet fogad előszezonos versenyprogramja következő tételeként.

Ana Gros, a szlovén világklasszis jobbátlövő most is fontos láncszeme lehet az Audi ETO csapatának (Fotó: gyorietokc.hu)

Új dán edzője, Ulrich Kirkely vezetésével Dániában edzőtáborozott az Audi ETO, amely két tesztmérkőzést is játszott a skandináv országban. Az edző korábbi együttese, a 2022–23-as idényben BL-negyeddöntős Odense ellen 28–25-re nyerte meg az elsőt, a Európa-liga-győztes Ikast Handbold ellen pedig 33–26-ra győzött a másodikon.
Szombaton délután a francia bajnoki bronzérmes nantes-i együttes következik az Audi Arenában, s ennek az ellenfélnek is van fontos dán szereplője, méghozzá az edző Helle Thomsen, aki  vb-bronz-, valamint Eb-ezüst és kétszeres kontinesbajnoki bronzérmes csapatot is vezetett, nem mellesleg 2-2 alkalommal nyert dán bajnokságot és kupát is aktuális együttesével. A csapat svéd, norvég és holland játékossal is erősített a nyáron, de reményeink szerint így sem tudja megakadályozni a győriek „tesztmesterhármasát”.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS. Sport1 16:45 Győri Audi ETO KC–Les Neptunes de Nantes (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea)