Már csak egy lépés a Bajnokok Ligája • SportTV

Már csak egy lépés a Bajnokok Ligája

Sport TV avatar Sport TV 2023. 08. 22. 13:13    
Olvasási idő: 2 perc

Mindössze hat hely kiadó már csak a Bajnokok Ligájában, 12 csapat verseng tehát azért, hogy bejusson a legjobban közzé a legerősebb nemzetközi kupában. A Sport TV jóvoltából négy találkozót is megnézhetünk a BL-playoff első mérkőzéseiből.

Mauro Icardi ünnepli az Olimpija Ljubljana elleni gólját. (Fotó: Getty Images)

A labdarúgásban a Bajnokok Ligája a csúcs, minden csapat azért küzd, hogy bekerüljön a legnagyobbak közé, és így komoly bevételekre tegyen szert. A BL-playoff eurómilliókról dönt, hiszen aki itt nyer, az a Bajnokok Ligája csoportkörébe jut, és legalább 16 millió euróval gazdagodik, míg aki veszít, az az Európa Ligában folytatja, és nagyjából 4 millió eurót kap ’’csak’’ ezért. Mindkét említett összeg és a kettő közötti különbség is összeg ezen csapatok életében.

Nem túlzás talán azt állítani, hogy annak, aki eljut idiág – vagy itt kapcsolódik be a selejtezősorozatba -, a BL-playoff két meccse a legfontosabbak között van minden szezonban. A Sport TV a sorsdöntő párharcok első meccsei és visszavágói közül is négyet-négyet élőben tűz képernyőre. A párhrcok első meccsein láthatjuk majd a belga, a dán, a görög, az izraeli, a lengyel, a norvég, a svájci és a török bajnokot is.

Kedd

Kedden a Sport1-en az Antwerp – AEK Athén találkozó kerül képernyőre. A belga bajnokság nyertese most kapcsolódik be a selejtezőkbe, tehát számukra tényleg ez a két meccs a sorsdöntő, míg az AEK Athén már legyőzte a Dinamo Zágrábot egy izgalmas – és sajnos szurkolói balhéktól és tragédiától is terhelt – párharc során. A lengyel Raków az észt, az azeri és a ciprusi, a dán FC Köbenhavn pedig az izlandi és a cseh bajnokot búcsúztatta eddig, hogy most egymás ellen birkózzanak meg a Bajnokok Ligájáért, a párharcuk első meccsét pedig láthatjuk majd a Sport2-n.

A BL-playoff elé: augusztus 22., kedd 19:45, Sport1 (élő)

Antwerp – AEK Athén: augusztus 22., kedd 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

Raków – FC Köbenhavn: augusztus 22., kedd 20:45, Sport2 (élő); kommentátor: Haraszti Ádám

Szerda

A legjobban csengő név a Bajnokok Ligája ezen szakaszában talán a Galatasarayé. A török sztárcsapat már a második körben bekapcsolódott a selejtezőkbe, amit a Zalgiris és az Olimpija Ljubljana bánt. Most pedig az a Molde igyekszik majd megállítani Icardiékat, amely a Ferencvárost is búcsúztató Klaksvík mellett a HJK Helsinkit verte még ki korábban. Az Antwerp mellett a Young Boys a másik csapat, amely csak a BL-playoffra száll be a selejtezőkbe, és a BL-be jutásért azt a Maccabi Haifát kell legyőznie, amely a máltai, a moldáv és a szlovák bajnokot is felülmúlta.

A BL-playoff elé: augusztus 23., szerda 19:45, Sport1 (élő)

Molde – Galatasaray: augusztus 23., szerda 20:45, Sport1 (élő); kommentátor: Faragó Richard

Maccabi Haifa – Young Boys: augusztus 23., szerda 20:45, Sport2 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

A folytatásban, a BL-playoff visszavágóiból is négy mérkőzést láthatnak majd a nézők a Sport1-en és a Sport2-n augusztus 29-én és augusztus 30-án.