BL-csapataink „tesztüzemmódban” • SportTV

BL-csapataink „tesztüzemmódban”

2023. 08. 24. 10:54    
Olvasási idő: 2 perc

Két férfi BL-együttesünk egyaránt rangos ellenféllel teszteli pillanatnyi tudását, három héttel a csúcsliga rajtja előtt.

Ugyan nem tétmeccset játszanak csütörtökön, mégis hatalmas presztízscsata várható a Veszprém és az "ősi rivális" Kielce között (Fotó: handballveszprem.hu)

Elsőként Szegedre kapcsolunk. A kékek ellenfele a belgrádi RK Partizan korábban jelentős szerepet játszott a szerb kézilabdában, 1993 és 2012 között 9 bajnoki címet szerzett, még korábban a jugoszláv, a szerb-montenegrói és a későbbi korszakban 12-szer nyerte el a nemzeti kupát, háromszor a szuperkupát. Négyszer szerepelt a BL-ben, kétszer elődöntőzött az egykori KEK-ben, egyszer a Challenge-kupában. Manapság is ország élvonalához tartozik, a legutóbbi befejezett három bajnokságban egyaránt ezüstérmet szerzett. mindannyiszor a Vojvodina mögött.
A hazai együttes rangos tornát nyert Franciaországban, Chambéryben, erről így beszélt az új vezetőedző, Kárpáti Károly a klubhonlapnak: „Azt gondolom, hogy ez a csapatnak és a stábnak is nagyon fontos győzelem volt, hogy ilyen sikerrel tudtuk le ezt a rangos tornát. Ez a siker abban segíthet, hogy jobban hiszünk majd egymásban. A legnagyobb pozitívuma ennek a francia tornának, hogy egyetlen pillanatra sem adtuk fel, mindkét meccsen voltak nehéz periódusok, küzdöttünk a fáradtsággal és a nagy meleggel, de láttam a játékosok szemében az akarást, és küzdöttek az utolsó pillanatig. Persze, akadtak olyan időszakok, amikor nem játszottunk szépen, de az mindenképpen biztató, hogy mindenkit, akit beneveztünk tudtunk játszatni, forgatni a csapatot. Természetesen helyén kezeljük a sikert, hiszen még a felkészülési időszakban járunk, de ez a kupagyőzelem mindenképpen arra jó volt, hogy a csapatunk az idei szezonban képes lesz meglepetést okozni” – összegzett a mester.

Az örök rivális Veszprém még a kékeknél is patinásabb ellenféllel találkozik. Azzal, amelytől története legfájdalmasabb vereségét szenvedte el. Aki egy kicsit is jártas a magyar kézilabdázás históriájában, azonnal tudja, miről van szó: a 2016-os kölni BL-fináléról, amelyet 9 gólos vezetésről bukott el az „Építők” a lengyel Kielce ellen. Azóta mindkét csapat bejutott újra a csúcskupa fináléjába, ám mindketten elvesztették a meccsüket, a Veszprém 2019-ben a Vardartól, a lengyel csapat tavaly és az idén a Barcelonától, illetve a Magdeburgtól kapott ki. Persze sokszor játszottak a 9 év előtti meccs óta, többnyire veszprémi sikerekkel, de legutóbb az idén tavasszal a negyeddöntőben ismét Dujsebajev edző tanítványai voltak a jobbak  veszprémi iksszel és kielcei négygólos győzelemmel.
A Telekom a felkészülési időszakban eddig csak győzött, a Tatabányát 31–29-ra, a horvát Nexét 32–27-re, majd egy portugáliai tornán a két élcsapatot, a Benficát 37–23-re, a Portót 34–31-re verte meg. Szép folytatás lehetne a lassan „örök rivális” ellen…

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK. Sport1 16:45 OTP Bank-Pick Szeged–RK Partizan (kommentátor-riporter: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Deli Rita, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt); Sport1 18:45 Telekom Veszprém KC–Lomza Industria Kielce (kommentátor-riporter: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Kopornyik Zsolt)