Rekordszámú magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája-meccs érkezik a Sport1-en • SportTV

Rekordszámú magyar érdekeltségű Bajnokok Ligája-meccs érkezik a Sport1-en

Szabó Máté avatar Szabó Máté 2023. 09. 07. 09:55    
Olvasási idő: 2 perc

Először fordul elő a kézilabda Bajnokok Ligája történetében, hogy három női (DVSC Schaeffler, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC) és két férfi (Pick Szeged és Telekom Veszprém) csapatért is szurkolhatnak a magyar szurkolók egy szezonban. Ez azt is jelenti, hogy rekordszámú, 68 magyar érdekeltségű csoportmérkőzést közvetít a Sport1 a két sorozatból a következő hónapokban, és ehhez jöhetnek még hozzá a tavaszi derbik az egyenes kieséses szakaszból és reményeink szerint a négyesdöntőkből.

Az előző kiírásban a Fradi ezüstérmes lett. (Fotó: MTI/Illyés Tibor

Hatalmas elismerés a magyar kézilabda számára, hogy a 2023-24-es szezonban három női csapatunk is indulhat a Bajnokok Ligájában, ezáltal jelentősen megnő a magyar érdekeltségű mérkőzések száma is. Annak fényében egyáltalán nem meglepő az EHF döntése, hogy júniusban a budapesti négyesdöntőben két magyar alakulat is pályára lépett, az FTC-Rail Cargo Hungaria döntőt játszott, és ezüstérmes lett, míg az egyébként ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC bronzérmet szerzett. A magyar csapatok eredményei és a mérkőzéseken elképesztő hangulatot teremtő szurkolóknak is köszönhető az, hogy 2023-ban a bajnokságban a dobogó harmadik fokán végző DVSC Schaeffler is szabadkártyát kapott a BL-ben.

Így rekordot jelentő 40 magyar érdekeltségű mérkőzést rendeznek a női BL csoportkörében, amelyek között lesz két magyar rangadó is, amit a Debrecen és a Győr vív majd.

Az első „derbi” már a második fordulóban, szeptember 16-án megrendezésre kerül Győrben. Amennyiben ehhez hozzáveszük azt, hogy a papírforma szerint lesznek magyar továbbjutók a nyolcasokból, akkor ez a negyvenes szám bőven nőni fog még. A Sport1 természetesen minden magyar érdekeltségű mérkőzést élőben közvetít.

Debrecenben hosszú évek óta nem rendeztek BL-meccset, míg a Fradi és a Győr a közelmúltban nagyon komoly eredményeket ért el a sorozatban. Mindkét zöld-fehér gárdánál új vezetőedzőt mutattak be 2023-ban. Két dán szakember érkezett hazánkba, mivel a Fradinál Elek Gábort Martin Albertsen, míg a Győrnél Ambros Martínt Ulrik Kirkely váltotta.

Az első fordulóban két magyar-francia párharcot rendeznek, mivel a Fradi a Metzet fogadja, a Győr pedig Brestbe látogat. A Debrecen hazai pályán, a Hódos Imre Sportcsarnokban debütál a BL-ben a svéd Sävehof ellen.

 

FTC-Rail Cargo Hungaria – Metz: szeptember 9., szombat 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

DVSC Schaeffler – Sävehof: szeptember 9., szombat 17:45, Sport1 (élő); kommentátor: Fülöp Marcell

Brest – Győri Audi ETO KC: szeptember 10., vasárnap 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

A Szeged és a Veszprém jövő csütörtökön kezd

A férfiak jövő hét közepén kezdenek, és abban nincs változás, hogy a magyar bajnok Telekom Veszprém mellett az ezüstérmes Pick Szeged is indulhat a legjobbak között.

A csoportkörben lejátszott 14-14 találkozójukkal együtt tehát legalább 68 BL-mérkőzést közvetít élőben a Sport1 a szezon során,

de mivel Nagy László a közelmúltban elmondta, hogy a Veszprém célja idén a FINAL4-ba kerülés, és a Szeged is évek óta mindig továbbjut a csoportjából, így vélhetően nem ennyinél áll majd meg a meccsszámláló. Az előző kiírásban a férfi és női sorozatban ez összesen 14 meccset jelentett az egyenes kieséses szakaszból és a négyesdöntőből, viszont akkor a Fradi, a Győr, a Szeged és a Veszprém ’’csak’’ 56 csoportmeccset játszott. A férfiaknál első fordulóból a magyarokra két nagyágyú vár, a BL címvédő (Magdeburg) és egy másik 2023-as FINAL4-résztvevő (PSG). A két rangadót egymást követően rendezik, és a Sport1 is így közvetíti a csütörtöki műsorfolyamban.

OTP Bank-Pick Szeged – PSG: szeptember 14., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor

Magdeburg – Telekom Veszprém: szeptember 14., csütörtök 20:30, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

A Harmadik Félidő is folytatódik

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Sport TV Harmadik Félidő című műsora minden vasárnap rajta tartja majd kezét a magyar kézilabda, és elsősorban a nemzetközi kupák ütőerén. Rendszeresen megfordulnak majd a stúdióban a kézilabdasport világsztárjai és a magyar klubok vezetői is. A műsor az első női forduló után tér vissza szeptember 10-én. A házigazda továbbra is Petur András lesz.

Harmadik Félidő: szeptember 10., vasárnap 17:45, Sport1 (élő)