Történelem: Először ötből öt a magyar kézi BL-mérleg! • SportTV

Történelem: Először ötből öt a magyar kézi BL-mérleg!

2023. 10. 30. 17:20    
Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt hetet megelőzően soha nem fordult még elő a kézilabda Bajnokok Ligája történetében, hogy egy héten, egy fordulón belül öt magyar sikernek is örülhessünk. Azonban az OTP Bank-Pick Szegednek, a Telekom Veszprémnek, a DVSC Schaefflernek, az FTC-Rail Cargo Hungariának és a Győri Audi ETO KC-nak (kizárólag időrendi sorrendben) köszönhetően rengeteg szép pillanatot élhettünk át csütörtöktől vasárnapig.

Ludovic Fabregas lett a forduló MVP-je. (Fotó: BARCA PHOTO / handballveszprem.hu)

Az egész október 26-án a Pick Arénában kezdődött el, ahol egy hihetetlenül kiélezett, elképesztően izgalmas meccsen 27-26-ra nyert az OTP Bank-Pick Szeged a Zágráb ellen a BL hatodik fordulójában. Nem kezdte túl jól a szezont a Szeged, de a Kielcében megszerzett egy pont és a Zágráb elleni siker bizakodásra adhat okot. Ezt a meccset egy történelmi siker követte, ugyanis a Telekom Veszprém fennállása során először tudott nyerni a Barca otthonában. Annak ellenére, hogy pár Barca – Veszprém derbit rendeztek a Bajnokok Ligájában, mostanáig kellett erre várni, úgyhogy ez aztán tényleg egy hatalmas fegyvertény, és a Veszprém erejét mutatja. A Palau Blaugranában 36-41 lett a mérkőzés végeredménye.

A hölgyeknél a DVSC Schaeffler hét góllal, 31-24-re múlta felül a Brestet. A 2021-es BL-döntős elleni siker talán minden várakozást felülmúlt, nem beszélve arról, hogy hat forduló után a hajdúságiak megelőzik a tabellán a franciákat. Amint lefújták ezt a mérkőzést, máris az Érd Arénába kapcsolt a Sport TV, ahol az FTC-Rail Cargo Hungaria Ikast elleni csatája következett. A Fradi egy góllal, 37-36-ra nyert a B-csoport listavezetője ellen. Nagyon kellenek a pontok a zöld-fehéreknek, és az ilyen győzelmekből lehet építkezni. A Győri Audi ETO KC eddig minden meccsét megnyerte, a Sävehof pedig nem nyert még mérkőzést, így talán a győriek svédek elleni sikere a legkisebb meglepetés az öt meccs közül. A jó hír, hogy az ETO a férfi és női mezőny egyetlen hibátlan alakulata.

A hetedik fordulót a hölgyeknél november 11-12-én, a férfiaknál november 15-16-án rendezik, a Fradi a Lubinnal, a Debrecen a CSM Bucurestivel, a Győr a Bietigheimmel, a Veszprém a Celjével, a Szeged pedig a Peliszterrel találkozik majd.

A hetedik forduló tévés menetrendje:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Lubin: november 11., szombat 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Petur András

CSM Bucuresti – DVSC Schaeffler: november 11., szombat 15:45, Sport1 (élő); kommentátor: Ágai Kis András

Bietigheim – Győri Audi ETO KC: november 11., szombat 19:45, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

Celje – Telekom Veszprém: november 15., szerda 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Bartha Zoltán

OTP Bank-Pick Szeged – Peliszter: november 16., csütörtök 18:00, Sport1 (élő); kommentátor: Méhes Gábor