Veszprém: a kötelezőnél is kötelezőbb győzelem • SportTV

Veszprém: a kötelezőnél is kötelezőbb győzelem

2023. 11. 15. 13:09    
Olvasási idő: 2 perc

A Veszprém egyértelműen arra tör, amit tavaly elmulasztott: bekerülni a csoportból rögvest a negyeddöntős első kettő közé. A legutóbbi csúcsbravúr, a Palau Blaugranában aratott ötgólos siker után ennek ujjgyakorlatnak kellene lennie, de ne feledjük a sportközhelyet: a kötelező győzelmek (néha) a legnehezebbek. A magyar rekordbajnok mérkőzése után élőben mutatjuk ugyanannak a csoportnak egy másik találkozóját és egy másikat is, az A jelű nyolcasból.

Gasper Marguc a bátyja ellen játszott már BL-ben, most esetleg az öccse ellen is játszhat Celjében (Fotó: handballveszprem.hu)

CELJE–VESZPRÉM (B-csoport)

A Celje a csoport sereghajtója, pont nélkül, a szlovén rekordbajnok előző mérkőzését Plockban vesztette el, 30–25-re. A Veszprém az első csapat, amelyik ebben az idényben legyőzte a Barcát, sőt a Kielce 2021 novemberi sikere óta az első csapat, amely a Palau Blaugranában győzni tudott. A veszprémiek jobbszélsője Gasper Marguc egykori klubja, egyben szülővárosa csapata ellen játszik.
A csapatok eddig 16 mérkőzést vívtak az európai kupákban, a Celje eddig egyetlenegyszer győzött 2007-ben.
A Veszprém rangadót nyert legutóbb Szegeden 30–25-re. A szlovén bajnok 33–26-os győzelmével megerősítette második helyét a táblázaton.
„A Veszprém a csoport két legjobb csapata közé tartozik. Igazán kemény meccs lesz, a lelátón is mintegy hatszáz vendégszurkoló lesz. Jó lendületünk van a hazai bajnokságban, és azt szeretném, ha a játékosaim nyomás nélkül játszanának, és mindent beleadnának” – nyilatkozta Alem Toszkics, a celjeiek edzője.
„A Celje elleni játék mindig különleges számomra, mert Celje a szülővárosom, és egyben gyerekkori klubom is, ahol elkezdtem kézilabdás utamat. Az előző találkozókon Gal bátyám a másik oldalon állt, így ez még különlegesebbé tette a helyzetet, de a szezon előtt elhagyta Celjét. Az az őrültség, hogy van még egy testvérem az öcsém, Mai, aki 17 éves, és nemrég érkezett az első csapathoz, úgyhogy ismét az egyik testvérem ellen fogok játszani. Izgatott vagyok a játék miatt” – ezt meg a veszprémi jobbszélső, Gasper Marguc mondta, megpendítve a találkozó magánéleti, családi szálait is.

MONTPELLIER–PORTO (A-csoport)

A 6. körben a Magdeburg elleni 28–25-ös vereség után a Montpellier a hatodik, utolsó nyolcaddöntős helyen áll a csoportban. A Porto viszont győzött 33–31-re a GOG ellen, véget vetve hárommeccses nyeretlen szériájának. Az előző évadban a Montpellier hazai pályán aratott 35–37-es sikerével kiejtette a Portót a nyolcaddöntőben. Mindkét fél házi gólkirálya skandináv játékos, a svéd Sebastian Karlsson 32-szer volt eredményes a Montpellier-ben, a dán Nikolaj Christensen 30-szor volt eredményes a Portóban. A francia együttes 32–28-ra nyert Dunkerque-ben a francia bajnokságban és azonos pontszámmal a PSG-vel vezet a táblázaton. A Porto otthon 26–25-re vesztett az éllovas Sporting elleni csúcsrangadón. (Zárójelben: amelyet a Tatabánya kedden legyőzött az Európa-ligában…)

„A Porto olyan rivális, amely előtt kell végeznünk. Ez a két meccs nagyon fontos lesz, mindkét csapat kemény. Vannak jó sportolóik, a mi meccseink sokszor jó fizikai csaták. Most veszítettek a Sporting ellen, motiváltak lesznek. Figyelmeztettük játékosainkat” – mondta Patrice Canayer, a franciák vezetőedzője.

Későn este felvételről láthatják a PSG kolstadi vendégjátékát. A francia bajnok 8 ponttal második, a Kolstad ötödik 6 ponttal.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 8. forduló. Sport1 18:00 RK Celje–Telekom Veszprém KC (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Császár Gábor, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 20:30 Montpellier Handball–FC Porto (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Deli Rita); Sport1 22:30 (felv.)  Kolstad–PSG Handball (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)