Van Gerwen: irány a nyolcadik! • SportTV

Van Gerwen: irány a nyolcadik!

2023. 11. 26. 13:47    
Olvasási idő: < 1 perc

A múlt héten a Grand Slam of Darts negyeddöntőjében négy angol nézett farkasszemet négy más nemzetiségáve, s a vége tszta egynemzetenli előföntő lett. ost a Players Championship Finalsen – egy másik angliai helyszínen – öt angol mellett csak három nem odaszületett, egy-egy holland, német és ausztrál alkotja a top 8 mezőnyét…

Sok ilyen kis diadalöröm kell a nyolcadik PCF-címig... (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A három csúcsfavorit közül Gerwyn Price már a harmadik kört sem élte túl, 6–1-es veresége Kim Huybrechtstől a torna csúcsmeglepetése volt, más kérdés, hogy a belgát aztán Stephen Bunting elbúcsúztatta a nyolcaddöntőben. A másik két esélyes közül Humphries Szaganski ellen 6–0-ra, Ryan Searle ellen 10–7-re nyert szombaton, Michael van Gerwen a tavalyi Európa-bajnok Ross Smith ellen tartott erődemonstrációt (6–1), aztán a kevésbé ismert harmadik-negyedik számú belga, Vandenbogaerde ellen sem kellett nagyon izgulnia (10–6).
A negyeddöntőben mindketten tapasztalt, kemény angol ellenféllel csatázhatnak, Mighty Mike-nak Bunting, Luke-nak James Wade lesz az ellenfele. Mivel nem egy ágon vannak, csak a döntőben találkozhatnak, de ehhez, ha elkerülik a mindig rázós negyeddöntőn zátonyra futást,  nyolcadik PCF-címére hajtó hollandnak a Woodhouse–Clemens küzdelem, a mindenki szerint a legjobb formában játszó dartsos angolnak a Heta–Joyce csata  győztesét kell kiütnie a nyeregből.
Az este programja még a PDC-ifivilágbajnoki döntő – alighanem a két elődöntő és a verseny fináléja közé iktatják be, – lesz, történetesen egy holland, Gian van Veen és – minő meglepetés! – egy angol résztvevővel, utóbbit Luke Little-nek hívják és csupán 16 esztendős, januárban tölti be 17. életévét.

PLAYERS CHAMPIONSHIP FINALS, Minehead. Sport1 13:45 a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd); Sport1 20:00 az elődöntő és a döntő (kommentátor: Fülöp „180” László, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)