Csúcsrangadó Veszprémben: lesz-e újabb Barca-verés? • SportTV

Csúcsrangadó Veszprémben: lesz-e újabb Barca-verés?

2023. 11. 30. 00:01    
Olvasási idő: 2 perc

A BL 9. fordulójának második napján a B-csoport élcsapataira koncentrálunk: előbb a második és az első csatáját közvetítjük a Veszprém Arenából, majd következik a harmadik és a negyedik összecsapása egy másik ikonikus csarnokból, a GETEC Arenából. (Előtte azért kedvcsinálónak mutatunk még egy szerda esti mérkőzést is, ugyanebből a csoportból, felvételről.)

A Palau Blaugrana után a Veszprém Arénában is nyerne, azaz először verné meg oda-vissza a Barcát a magyar rekordbajnok (Fotó: handballveszprem.hu)

VESZPRÉM–BARCA (B-csoport)

Hét forduló után a két együttes azonos pontszámmal áll az első és második helyen a B-csoportban. Jelenleg a 11-szeres BL-győztes Barca áll a táblázat tetején, de kettejük csatáját a magyar rekordbajnok nyerte meg a Palau Blaugranában 41–36-ra még a hatodik fordulóban, de a veszprémiek is kikaptak már egyszer a dán GOG-tól, ugyancsak otthon.
A két együttes 26-szor mérkőzött meg az európai és interkontinentális kupákban, 17-szer a katalánok győztek, 8-szor a bakonyiak, egy döntetlen mellett.  A múlt héten a Wisla Plock 32–25-ös legyőzésével a Barca lett az első csapat, amely már matematikailag is bejutott a kieséses rájátszásba.
A Veszprém legutóbbi öt csoportmérkőzéséből négyen 40 gól fölé jutott. Három korábbi Barca-játékos szerepel a magyar bajnok keretében: két kapus, Rodrigo Corrales és Ignacio Biosca, valamint a beálló Ludovic Fabregas. Rajtuk kívül a negyedik spanyol Veszprém-játékos Agustín Casado.Mindkét oldalon egy francia válogatott játékos a házi gólkirály: Dika Mem (52) a Barcában és Nedim Remili (40) a Veszprémben.
Mindkét együttes könnyed győzelmet aratott legutóbbi hazai bajnokiján: a katalánok 39–25-re győzték le a Leónt, a veszprémiek 40–24-re a Komlót.
„Biztos vagyok benne, hogy ez kemény meccs lesz. Mindig nehéz a Barca ellen játszani idegenben és hazai pályán egyaránt. Természetesen a szurkolóink előtt szeretnénk jól szerepelni és megnyerni a meccset. Ez a célunk, de tudom, hogy nagy kihívást jelent majd. A Barca az Barca, és jól is játszik ebben a szezonban. Ebben a idényben csak egy meccset veszített el, a Palau Blaugranában ellenünk. Így biztos vagyok benne, hogy meg akarja nyerni a második meccset ellenünk” – mondta az EHF BL-honlapjának Ludovic Fabregas, az ex-Barca, most Veszprém-sztár beálló.
„A Veszprémmel együtt csoportelsők vagyunk, és nagyon fontos, hogy ott is maradjunk. De a pontokat leszámítva is remek játék lesz. Veszprémben sosem könnyű játszani. Soha nem könnyű ott nyerni sem, pedig megtörtént már. Idén hazai pályán legyőztek minket, most mi akarunk győzni odamenni” – ez pedig Dika Mem, a katalánok francia átlövőjének véleménye.
A magunk részéről megpróbáljuk megadni az esemény rangját illető körítést: teljes stábunk „kitelepül” a Veszprém Arénába, a csoportkör egyik legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapására.

MAGDEBURG–MONTPELLIER (B-csoport)

A címvédő Magdeburg megnyerte legutóbbi hat mérkőzését, közte a Montpellier elleni franciaországi ütközetet is 28–25-re és a csoport 3. helyén áll, 12 pontjával. A francia gárda győzött a Porto ellen oda-vissza, ezzel a 4. helyet foglalja el, négy ponttal lemaradva a Magdeburgtól. Mindkét fél két alkalommal nyerte el a Bajnokok Ligáját, az SCM 2002-ben és 2023-ban, az MHB 2003-ban és 2018-ban. Négy eddigi csatájukból a francia csapat hármat elvesztett. Két svéd játékos a Montpellier házi góllistájának két legjobbja: Sebastian Karlsson 47, Lukas Pallas 33 alkalommal talált a kapuba. A másik oldalon az izlandi Ómar Ingi Magnússon a legeredményesebb, 40 tökéletes lövéssel.
A Bundesligában a Magdeburg megőrizte vezető helyét a Balingen elleni 24–18-as győzelemmel, a déli együttes viszont rangadót vesztett a Ligue1-ben, a PSG-től kapott ki 31–27-re. „A Montpelliernek erős szezonja van, és a szurkolói nagy támogatásával sokáig megnehezítették a dolgunkat az első mérkőzésen. Tudjuk, mire számíthatunk, és szeretnénk megszilárdítani a harmadik helyet” – fogalmazta meg csapata célját Bennet Wiegert, a BL-védő szakvezetője.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, 9. forduló. Sport1 15:00 GOG–FC Porto (felv., kommentátor: Gyulai Miklós), Sport1 17:45 Telekom Veszprém KC–Barca (kommentátor: Bartha Zoltán, riporter: Fülöp Marcell, műsorvezető: Petur András, szakkommentátor és szakértő: Borsos Attila, Császár Gábor és Deli Rita; Sport1 20:45  SC Magdeburg–Montpellier Handball (kommentátor: Ágai Kis András, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)