A Sport TV-n indul a december leghangulatosabb sporteseménye, a darts-vb • SportTV

A Sport TV-n indul a december leghangulatosabb sporteseménye, a darts-vb

Sport TV avatar Sport TV 2023. 12. 14. 10:44    
Olvasási idő: 2 perc

Ezúttal december 15. és január 3. között rendezik az év legjobban várt dartseseményét, a világbajnokságot. Talán már mondanunk sem kell, hogy Londonban az Alexandra Palace ad otthont az ünnepek alatt zajló eseménynek, míg Magyarországon a Sport TV közvetítése előtt szurkolhatunk majd a legjobbaknak, és a vb egy pillanatáról sem maradunk le. Kommentátoraink szerint Luke Humphries a legfőbb esélyes a vb-címre.

A címvédő Michael Smith az előző vb-n. (Fotó: PDC)

2023-ra már minden sportbarát tisztában van azzal, hogy a karácsonyi ünnepek és az újév környékén különleges jelmezekbe bújó szurkolókkal telik meg az Alexandra Palace Londonban, mert elkezdődik a világ talán legjobb hangulatú eseménye, a dartsvilágbajnokság. A sportág rajongói számára ez egy igazi ünnep, ezalatt a 20 nap alatt egyetlen percéről sem szeretnének lemaradni – és egyébként a Sport TV-nek köszönhetően nem is fognak, hiszen minden pillanatot élőben közvetít a Sport1 vagy a Sport2.

Épp 30 éve, 1993-ban indult útjára a PDC darts-vb, és ez a 16. alkalom, amelynek az „Ally Pally” ad otthont. A mezőnyben hét korábbi világbajnokkal (Michael van Gerwen, Peter Wright, Gary Anderson, Michael Smith, Gerwyn Price, Rob Cross és Raymond van Barneveld) találkozhatunk, jelenleg Michael Smith a címvédő, aki harmadik vb-döntőjén tudott először nyerni a Michael van Gerwen elleni finálén. Közben még az is belefért nekik, hogy a dartstörténelem legjobb legjét mutatták be.

18-ból 17 nyíl a helyére került.

A kommentátoraink is örültek neki.

A nézők számára lesz egy elég feltűnő újítása az idei vb-nek, pontosabban a vb táblájának: A legértékesebb mezőt, a tripla húszat sötétzöldre festik az eddig megszokott piros helyett. Ez egyrészt a főtámogató miatt van, másrészt a PDC szerint így még pontosabban fognak célozni a játékosok. Bár eddig sem panaszkodhattunk azért erre…

Bízzunk benne, hogy a hivatalosan 2024-es vb is szép pillanatokat tartogat, de az nyilvánvaló, hogy nem a résztvevők képességén múlik majd ez. A tavalyi győztes Michael Smith a ranglistavezető, ha most is nyerne, ő lehetne a negyedik versenyző Phil Taylor, Adrian Lewis és Gary Anderson után, aki meg tudja védeni a címet.  Egyébként már az első játéknap utolsó mérkőzésén összecsap majd a Kevin Doets-Stowe Buntz első körös párharc győztesével. Van Gerwen a második, Luke Humphries a harmadik, Peter Wright a negyedik, míg Gerwyn Price az ötödik kiemeltként vág neki a viadalnak. 2,5 millió font a torna összdíjazása, amelyből a győztes markát 500 ezer, döntőbeli ellenfelét 200 ezer üti.

A Sport TV minden nap közvetíti a londoni eseményeket, és a jól megszokott csapat tolmácsolásában élvezhetjük majd a világbajnokságot. Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd ül majd be a kommentátorállásba, ők kiáltják világgá a száznyolcvanakat és kilencnyilasokat.

Megkértük őket, tippeljék meg, ki lesz idén a világbajnok, és úgy néz ki, náluk Luke Humphries a favorit, hiszen Bartha Zoltán, Fülöp László és Vereczkey Lajos szerint is ő ér fel a csúcsra. Gyulai Miklós ellenben úgy gondolja, Michael Smith megvédi a címét, míg Ziegenhám Medárd úgy véli, Michael van Gerwen 2014, 2017 és 2019 után ismét felér a csúcsra.

Az első három nap tévés mentrendje:

PDC-világbajnokság, 1. nap: december 15., péntek 20:00, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 1. rész: december 16., szombat 13:30, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 2. rész: december 16., szombat 20:00, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 1. rész: december 17., vasárnap 13:30, Sport1 (élő)

PDC-világbajnokság, 2. nap, 2. rész: december 17., vasárnap 20:00, Sport1 (élő)