Este már a negyeddöntő a tét • SportTV

Este már a negyeddöntő a tét

Sport TV avatar Sport TV 2023. 12. 29. 20:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Vegyes nap a péntek a darts vb-n a délutáni programban az utolsó előtti 3. fordulós találkozóig jutnak el, este lezajlik annak a körnek az utolsó mérkőzése, s megkezdődik a nyolcaddöntő is, A meccsterjedelmekben nincs különbség, a találkozók ugyanúgy az egyik fél negyedik szettgyőzelméig tartanak, a döntő játszma elhódításához két legkülönbség szükséges, ha ez nem alakul ki, 5–5 után következik a (meccs)döntő tie-break.

Növeli-e eggyel rekordját Gary Anderson, akinél senki sem nyert több vb-mérkőzést az Alexander Palace-ben? (Fotó: Getty Images)

Az esti program első találkozójáig angol nélküli nap volt-lesz az Alexander Palace-ben. Ez utóbbit egy igazi dartslegenda, a kétszeres világbajnok Gary Anderson vívja az utolsó kelet-európai „mohikánnal”, a horvát Boris Krcmarral, a két játékos mindössze kétszer találkozott, mindkétszer idén, mindkétszer PC-versenyen, s mindkétszer Gary nyert. Ha csak valami eget rengető meglepetés nem jön a horváttól, az hat világbajnokból a harmadik körben csak egy, Gerwyn Price morzsolódik le.
A következő etap viszont két meccsen két világbajnokkal kezdődik. Elsőként a negyedik címét megcélzó Michael van Gerwen lép pódiumra a kirobbanó formában lévő Stephen Buntinggal. Több jó meccset játszottak már ezen a vb-n, ez talán az eddigieket is felülmúlhatja. (A két versenyző eddigi örökmérlege: 18 meccsből 17 MVG-siker, egy Bunting-diadal, az angol egyetlen győzelmét idén februárban a wunderinói ET-toramn nyolcaddöntőjében elért 6–4-gyel aratta.)

A nap záró összecsapása egy másik világbajnoké, a címvédő Michael Smithé, aki angol házi derbit vív Chris Dobey-val. A St. Helens-i bajnok mindhét meccsén átélt karcosabb időszakokat, de emelni kell játéka színvonalán, ha nem akar Wright és Price sorsára jutni. A két nagy generációs társ nem kevesebb mint 12 mérkőzést váltott egymással (beszámítva két bemutatót is), és Dobey vezet 7–4-re egy döntetlen mellett, ebből erre az évre öt esik, amiből csupán egyszer győzött a regnáló világbajnok!