A 16 éves Littler veri a 17 éves Van Gerwent • SportTV

A 16 éves Littler veri a 17 éves Van Gerwent

2024. 01. 02. 08:15    
Olvasási idő: < 1 perc

Az első PDC-vb-jén minimum elődöntős 16 éves csodagyerek, Luke Littler egy összehasonlításban máris állja a versenyt a háromszor megkoronázott Michael van Gerwennel.

Alighanem abban van egy rakat elfogultság, illetve a pillanattól kapott „lendület”, amit Andy Goldstein, brit televíziós műsorvezető kitett a Twitterre (oké, X-re…), hogy ha Luke Littler végigmegy az útján, akkor ő lesz minden idők legnagyobb 16 éves sportembere.

Ezt azért innen, Magyarországról kapásból tudjuk cáfolni egy ötszörös olimpiai bajnokkal, aki az első aranyát már 14 évesen megnyerte Szöulban, 16 éves korára meg két világbajnoki címet is hozzátett a gyűjteményéhez (és igen, Egerszegi Krisztina még az évszázad sportolója címért is versenyben volt az AIPS-nél). Ettől még jelzésértékű, hogy milyen magasságokba emelik a darts csodagyerekét, aki az első PDC-vb-jén már biztos elődöntős, a fináléhoz pedig kedd este Robb Crosst kell megvernie. Nem mellesleg azt a játékost, aki eddig utolsóként hajtotta végre azt a bravúrt, hogy élete első világbajnokságán nem talált legyőzőre.

Minden idők legfiatalabb PDC-vb-elődöntősének produkcióját elhelyezendő, Christopher Kempf tett közzé egy érdekes táblázatot.

Fotó: twitter.com/ochepedia

Littler és hajdan Michael van Gerwen csaknem ugyanannyi idősen szerepelt egy-egy nagy televíziós tornán, amelyen ráadásul mindketten összemérhették erejüket Raymond van Barnevelddel (oké, MvG sokkal inkább a csúcson lévő Barneyval meccselt anno). Nos, Kempf a tornaátlagukat hasonlította össze, és bizony a „100+-os” kiszállók darabszámát leszámítva minden mutatóban Littler a jobb. Igaz, az ő számai még legalább egy meccsen változhatnak.

A nagy játékossá válás lehetősége tehát tényleg ott van Littlerben (ha esetleg eddig kételkedett ebben bárki is, ne tegye), efelé tehet újabb lépést kedd este az elődöntőben.

A Sport1-en kedden 20:30-tól élőben közvetítjük a PDC-vb elődöntőit.