MVG hatodszor vagy új Mestert avatnak Milton Keynes-ben? • SportTV

MVG hatodszor vagy új Mestert avatnak Milton Keynes-ben?

2024. 02. 04. 14:01    
Olvasási idő: 2 perc

A nyolcaddöntős arányok nem maradtak a mezőnyfelezésnél is a darts Masters 2024-es viadalának negyeddöntőjében. A nyolc angolból csak három, a negyeddöntők párosításában viszont megmaradt egy „angoltalan” csata is.

Lesz-e hatodik Mighty Mike-örömünnep? a Mastersen? (Fotó: Getty Images)

A negyeddöntőben is 10 nyert legig (best of 21) tartanak a meccsek és  megmarad az ágrajz generálta időrend is, azaz a táblán felülről lefelé következnek egymás után a találkozók.
Elsőnek Steve Bunting kezd Peter Wrighttal. Mindketten meglepetésgyőuözelmet arattak az előző kötrben, Bunting szenzációsan játszva győzte le a regnáló világbajnok Humphriest (10–8), Snakebite pedig kivűlóan „összekapta” magát, sokkal koncentráltabb volt Ratajskinál (10–8). Asz angoltól már rég várható egy majopr torna átütő siker, meglehet, ennek Milton Keynes-ben jött el az ideje.

A másik felső ági negyeddöntőben Nathan Aspinall jelenléte cseppet sem meglepő, magabiztos 10–5-tel búcsúztatta a holland Van Duijvenbodét. Viszont a „beugró” Daryl Gurney sikere kevésbá volt várható a két évvel ezelőtti Mester, Joe Cullen ellen, az igazi „nagy durranás” viszont Asp legyőzése lenne, aki már a harmadik majortorna-trófeájára hajt.
A harmadik csata az örökrekorder Michael van Gerwené, aki szeretne ötről a hatra jutni –  öt Masters-győzelmét 2015 és 2019 között aratta, most öt év újra kezdene egy csinos kis sorozatot. A formája megvan hozzá, pénteken a legnagyobb különbséggel (10–4) valósággal elsöpörte a címvédő Chri Dobey-t.  Dave Chisnall ellen eligha lesz ilyen könnyű dolga, Chizzy a másik, máre nem annyira foital, de roppant erős angpl, aki joggakll pályázik első major-győzelmére. Talán az a párosítás ígérkezik a negyeddöntő legádázabb cstájának – meglátjuk, tányleg így lesz-e.
A negyeddöntő utolsó párosa az angol nélküli duó, noha lehetett volna házi ütközet is, ám Dimitri Van den Bergh Michael Smith-t (10–6), Damon Heta pedig Rob Crosst (10–8) küldte haza, azaz két világbajnokkal maradt szegényebb a mezőny. Maradt összesen két egyéni vb-győztes, a kétszeres világbajnok Peter Wright, és a háromszoros MVG. A skót a felső, a hollanfód az alsó ágon van. Két vb-címmeccset már játszottak, a Masters-trófeáért még nem mérkőztek. Talán éppen most jön el ennek az ideje?

DARTS. The Masters, Milton Keynes. Sport2 13:45 a negyeddöntő, Sporte 20:00 az elődöntő máérkőzései és a döntő (kommentátor: Fülöp „180” László és Bartha Zoltán, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)