A háromszoros kupagyőztesnek kétgólos siker kell a negyeddöntőhöz • SportTV

A háromszoros kupagyőztesnek kétgólos siker kell a negyeddöntőhöz

2024. 02. 27. 17:57    
Olvasási idő: 2 perc

Az ötödik körrel folytatódik a férfi kézilabda Európa-liga középdöntő csoportköre. Mi az este folyamán egy svájci–dán és portugál–német találkozóval jelentkezünk.

Rasmus Lauge, az exveszprémi dán világklasszis most a Bjerringbro-Silkeborgot igyekszik sikerekre vinni (Fotó: ehfel.eurohandball.com)

SCHAFFHAUSEN–SILKEBORG (III. csoport)

A Bjerringbro-Silkeborg végig vezetve 36–30-ra nyerte meg a két együttes első találkozóját egy hete, így éppúgy 4 ponttal áll a táblázaton, mint legyőzött ellenfele. A dánok triója, Alfred Solstad (9 gól), William Bogojevic (8) és Morten Olsen (7) pazarul teljesített a meccsen, 36-ból 24-et szerzett a meccsen, a Kadettenből Ariel Pietrasik 8-szor talált a kapuba. Mindkét csapat megnyerte az azt megelőzőmérkőzést nyert a középdöntőben.
A 2022–23-as kiírásban a Kadetten játékosa, Odin Thor Rihardsson lett a gólkirály 41 góllal, a dánok házi gólkirálya Bogovic 38-szor volt eredményes.
A két együttes már a harmadik kupasorozatban találkozik egymással. A 2006–07. évi KEK-kiírás nyolcaddöntőjében a BSV nyerte az oda-vissza párharcot,
tíz évre rá BL-csoprtkörben kétszer a dán gárda győzött, most pedifg az El középdöntő caoportkörébn játszanak.
A Kadetten a svájci bajnokságban 30–28-ra nyert legutóbb a Pfadi Winterthur ellen és 8 ponttal vezeti a táblázatot a Kriebns előtt, míg a BSV 30–25-re vesztett a dán bajnokságban Ringstedben.

Nagyon kompakt védekezést várunk a Bjerringbro-Silkeborgtól, úgyhogy ezt nekünk is meg kell tennünk. Szerintem ez nagyon harcos mérkőzés lesz. Fontos a védelmünk megerősítése. Fantasztikus közönségünkkel együtt készen állunk a hazai küzdelemre” – nyilatkozta előzetesen Hrvoje Horvat, a svájciak vezetőedzője.

SPORTING CP–FÜCHSE

A Füchse amely három eddigi kupasikerénél csak három másik német csapat (a Magdeburg, a Göppingen és a Kiel) ért el többet ért a második számú európai sorozatban – a lt kedden otthonában 32–31-re kikapott a portugáloktól, az mindössze második veresége volt legutóbbi 24 Európa-liga-mérkőzésén.
A Sporting sztár testvérpárja, Francisco és Martim Costa 77 gólt szerzett csapatuk eddigi 266-jából, ez 29%-os részesedést jelent. Kétgólos Füchse-győzelem esetén a berlini együttes bejut a negyeddöntőbe, hazai siker esetén az SCP meg is nyeri a csoportot. A német együttes kétmeccses nyeretlenségi „sorozatban” van, ugyanis a hétvégén 31–31-es döntetlent játszott a másik El-csapat Flensburg-Handewitt-tel a Bundesligában.
A Sporting sikere afféle minijubileum lenne, a klubtörténet 25. El-győzelme, ezt a mérföldkövet korábban csak négy csapat, a Füchse, az SC Magdeburg, a Schaffhausen és a horvát Nexe érte el a második számú európai kupasorozatban.

Nagyon koncentrálnunk kell, mert a világ egyik legjobb csapatával állunk szemben. Biztos vagyok benne, hogy meg akarják mutatni, hogy a hazai vereség után képesek legyőzni minket. Nagyon komplett csapat, ezért állnak a német bajnokság élén, a világ talán legerősebb kézilabda bajnokságában. Tudjuk, hogy a szurkolóink támogatni fognak minket, és biztos vagyok benne, hogy ez nagyszerű európai este lesz” – mondta Salvador Salvador, a portugálok balátlövője az EHF El-honlapjának.
„Ugyan
úgy állunk, mint a Flensburg elleni bajnokin: tudjuk, hogy az első félidőben mit csináltunk jól, és min kell változtatnunk. Szükségünk van erre a kétgólos győzelemre, mert közvetlenül a negyeddöntőbe akarunk jutni” – ez pedig Jaron Siewertnek, a Füchse Berlinnek a véleménye a mérkőzés előtt.

EURÓPA-LIGA középdöntő, 5. forduló. Sport1 18:30 Kadetten Schaffhausen–Bjerringbro-Silkeborg (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Császár Gábor); Sport1 20:30 Sporting Clube de Portugal–Füchse Berlin (kommentátor: Ágai Kis András, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő-szakkommentátor: Borsos Attila és Császár Gábor)