Párizsra selejteznek a női kézisek is • SportTV

Párizsra selejteznek a női kézisek is

2024. 04. 11. 16:35    
Olvasási idő: < 1 perc

Ezen a héten kialakul a női kézilabdázók olimpiai mezőnye is. Hat résztvevő már ismert: Franciaország, Dánia, Dél-Korea, Angola, Brazília és Norvégia mellé három, egyenként négycsapatos selejtezőtornáról kikerülő hat válogatott által válik teljessé a tucatnyi csapatos névsor.

Öt esztendeje vb-döntőt játszott egymással, most olimpiai selejtezőn küzd meg a holland és a spanyol válogatott (Fotó: Getty Images)

Az I. csoport helyszíne Debrecen, a mieink a svédekkel. a japánokkal és az utolsó pillanatban Kamerun helyére beugró, szabad kártyás britekkel küzdenek meg a továbbjutó két helyért.

A II. csoportban a spanyolországi Torreviejában mérkőzik meg a holland, a cseh, az argentin és a házigazda spanyol együttes. Nagy meglepetés lenne, ha nem a házigazda és az elmúlt évtizedben olimpiai 5., világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmes, Eb-2. és 3. holland együttes kerülne tovább.

A III. csoportban a németországi Neu-Ulmban játszanak a csapatok, a rendező németek mellett a montenegrói, a szlovén és a paraguayi csapatot sorsolták be. Itt a házigazdák együttese mellett a két délszláv együttes egyike kerülhet tovább. A montenegróiak értek el korábban jobb eredményeket, játékoskeretük is nevesebb kézilabdásokat tartalmaz, de a délnyugati szomszédaink tavalyelőtti Eb-8. helye jelzi a fejlődést, s a tavalyi vb-n is csak négy hellyel végeztek hátrébb (11. a 7.-kel szemben) egykori jugoszláv ”tagköztársaság-társuknál”. Két csoport összesen 12 mérkőzéséből 9-et tervezünk közvetíteni, többségében élőben.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐK, II-III. csoport, Torrevieja és Neu-Ulm.
CSÜTÖRTÖK. Sport2 18:15 Csehország–Spanyolország, Sport2 20:45 Montenegró–Paraguay
(kommentátor: Fülöp Marcell, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea); Sport2 22:00 Hollandia–Argentína (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)
PÉNTEK. Sport2 18:15 Hollandia–Csehország, Sport2 20:45 Argentína–Spanyolország (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea)
SZOMBAT. Sport2 14:00 Németország–Montenegró (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Fülöp Marcell, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea), Sport2 20:45 Szlovénia–Paraguay (felv., kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)
VASÁRNAP. Sport1 17:45 Spanyolország–Hollandia (kommentátor: Bartha Zoltán, műsorvezető: Ágai Kis András, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila és Tóth Tímea), Sport1 23:45 Montenegró–Szlovénia (felv., kommentátor: Fülöp Marcell, szakkommentátor: Kopornyik Zsolt)