Térdsérülést szenvedett az edzője, de továbbjutott a Timberwolves • SportTV

Térdsérülést szenvedett az edzője, de továbbjutott a Timberwolves

2024. 04. 29. 12:54    
Olvasási idő: 2 perc

Megvan az első csapat, amely söpréssel továbbjutott az NBA rájátszásának első körében. A játék képe alapján már nem, de az előzetes várakozások alapján mindenképp meglepetés, hogy a Timberwolves fölényesen verte 4-0-ra a Phoenix Sunst.

Chris Finch súlyos térdsérülést szenvedett. (Fotó: Getty Images)

Már megénekeltük azt, hogy Anthony Edwards igazi rájátszásmenőnek tűnik, és azóta sem cáfolt erre rá. A Minnesota Timberwolves ugyanis a Phoenix Suns elleni negyedik meccset is behúzta 122-116-ra, ezzel pedig kisöpörte Kevin Durantéket az első körben:

Ki más lett volna a meccs legjobbja, mint Anthony Edwards, aki 40 ponttal, 9 lepattanóval és 6 gólpasszal zárta ezt a meccset. Ebből a 40-ből 31-et ráadásul a második félidőben ért el, az utolsó kilenc percre tartogatott 16-ot.

Gyerekkori példaképét, a kedvenc kosarasát, Kevin Durantet pedig nagyon keményen poszterre rakta az este folyamán:

A négy találkozón az átlagai: 31 pont, 8 lepattanó és 6,3 gólpassz. Még az is belefért neki, hogy a második meccsen csak 15 pontot szerzett (mert az elsőn 33-at, a harmadikon 36-ot, a negyediknek pedig 40-et termelt). A Denver Nuggets – Los Angeles Lakers (3-1) párharc győztesének nagyon kemény dolga lesz majd.

Egy vezéráldozata is volt ennek a meccsnek, ugyanis a vezetőedző, Chris Finch – aki egyébként harmadik lett az Év Edzője-szavazáson – súlyos térdsérülést szenvedett a negyedik negyedben. Igen, a vezetőedző. Az történt, hogy Devin Booker faultolta Mike Conley-t, aki ráesett a saját edzőjére. Finch térdében vélhetően elszakadt a térdkalácsot és lábszárcsontot összekötő szalag. Biztosan műteni kell majd, és hónapokig tart a rehabilitáció. Hat hónap és egy kéözé teszik a teljes gyógyulást. Ebből a szempontból nagyon kemény rájátszása lesz a mesternek és a csapatnak. Nem is tudni, hogyan menedzselik majd ezt le.

Mankóval ment a meccs után a játékosokhoz, de nyilatkozni nem nyilatkozott, viszont a segédedző, Micah Nori azt mondta, hogy a továbbjutás miatt jó hangulatban van.

Még egy csapat söpörhet: Az Oklahoma City Thunder 3-0-ra vezet a New Orleans Pelicansszel szemben, a többi párharcban már mindkét fél nyert legalább 1 meccset.

Kelet:

  1. Boston Celtics – 8. Miami Heat: 2-1
  2. New York Knicks – 7. Philadelphia 76ers: 3-1
  3. Milwaukee Buckes – 6. Indiana Pacers: 1-3
  4. Cleveland Cavaliers – 5. Orlando Magic: 2-2

Nyugat:

  1. Oklahoma City Thunder – 8. New Orleans Pelicans: 3-0
  2. Denver Nuggets – 7. Los Angeles Lakers: 3-1
  3. Minnesota Timberwolves – 6. Phoenix Suns: 4-0 – VÉGE
  4. Los Angeles Clippers – 5. Dallas Mavericks: 2-2

A Sport TV mentrendjét nem tudjuk hajszálpontosan, mert a meccsek eredményei jelentősen befolyásolják azt, de ez a terv:

Trash Talk: május 2., csütörtök 22:30, Sport1 (élő)

NBA, rájátszás: május 3., péntek 1:30, Sport1 (élő)*

Alley-oop: május 4., szombat 20:00, Sport1 (élő)

NBA, rájátszás: május 4., szombat 21:00, Sport1 (élő)*

NBA Action: május 5., vasárnap 17:15, Sport2

NBA, rájátszás: május 5., vasárnap 21:30, Sport1 (élő)*

* A változás jogát fenntartjuk, mert az eredmények alakulásában változhat a mentrend.