Átokmegtörés kell a szupercél megválósításához! • SportTV

Átokmegtörés kell a szupercél megválósításához!

2024. 05. 04. 12:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Minden nehézség ellenére a péntek esti bravúrgyőzelemmel közel került a hokisainkhoz a nagy cél megvalósítása: az azonnali visszajutás az elit vb-re. De ehhez az kell, hogy a románoknál legalább két ponttal többet szerezzünk a záró napon örök mumusunktól, a szlovénoktól.

Bolzanóban is nagyon-nagyon kell a szurkolóink támogatása a fiúknak (Fotó: Getty Images)

Ki gondolta volna, hogy a záró napon a japán–románon jobban kell, izgulnunk, mint az olasz–dél-koreai találkozón. Márpedig a anp előtt az volt a helyzet, hogyha a székely együttes legyőzi a kiesés ellen harcoló japánokat, 9 pontra tesz szert, nekünk tehát legalább két pontot kell elérnünk ahhoz, hogy mi lehessünk a másik feljutók, őket megelőzve. Ehhez viszont mindenképpen le kell győznünk a szlovénokat, amely a tíz eddigi vb-összecsapáson egyetlen egyszer sem sikerült. Mi több, az 1993-as ljubljanai 2–14 és a tavalyelőtti, ugyancsak a szlovén fővárosban lejátszott 1–5 között még hosszabbításos vagy rávezetéses vereség, azaz a pontszerzés sem sikerült, mind a tíz alkalommal a hatvan percben maradtunk alul.
Ekkora lett  az egyetlen eddigi vereségünk ára: a két csúcsellenfél elleni győzelem nem vagylagos, hanem mindkettő ellen kötelező lett a siker! Mert a  romániaiak nem tették meg a szívességet, hogy a „hokitörténeti” bravúr csupán presztízs jelentőségű legyen: délnyugatii szomszédaink ellen nyerni kell a másik sportágtörténeti tetthez, a kiesés utáni azonnali visszajutáshoz a „nagy” világbajnokságra, leánykori nevén az A-csoportba, az újkori frazeológia szerint az elit-vb-re.

JÉGKORONG DIVÍZIÓ 1/A-VB, Bolzano, Sparkasse Arena. Sport2 18:45 Magyarország–Szlovénia (kommentátor: Engyel István, szakkommentátor: Szuper Levente, riporter: Haraszti Ádám és Galuska, műsorvezető: Gyulai Miklós, szakértő: Horváth András, Kangyal Balázs és Tokaji Viktor)